ABD: Suriye Ordusunu Dikkatle Takip Ediyoruz

08.09.2017 20:40

Kişi Okumuş

0 Yorum

ABD: Suriye Ordusunu Dikkatle Takip Ediyoruz

IŞİD karşıtı koalisyon sözcüsü, Suriye ordusunun Deyrezor etrafında oluşturulan “çatışmasızlık sınırı”nı geçip geçmediğini takip ettiklerini söyledi.

Suriye ordusu ve müttefiklerinin, 3 yıldır kuşatma altında bulunan Deyrezzor’a ulaşarak kuşatmayı kırması, ABD’yi tedirgin etti.

Voice of America‘ya konuşan IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, ordu Fırat Nehri Vadisi’ne yaklaştıkça manevraları daha dikkatli izlemeye başladıklarını söyledi.

Suriye ordusunun nerede olduğunu ve nereye doğru gittiğini takip ettiklerini kaydeden Dillon, Deyrezor vilayeti için 2015 yılında ABD ile Rusya arasında varılan “çatışmasızlık sınırı”nın aşılmamasını sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

ABD ve müttefiki Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) de çatışmasızlık sınırının kuzeydoğusundan Deyrezzor’a operasyona başlayacağını savunan ABD’li albay, bu operasyon için tarih vermedi.

Deyrezor ve Rakka’daki hayali “çatışmasızlık sınırı”, Rakka’nın Tabka kentinden başlayarak Fırat Nehri’ne paralel bir şekilde ilerliyor ve Deyrezor’dan Irak sınırındaki El Bukemal’e uzanıyor.

Bu hayali sınır çizgisi Deyrezor’u ikiye bölerken, sınırın kuzey ve doğu kısmı SDG’nin; güney ve batı kısmı ise Suriye ordusunun operasyon sahası içinde kalıyor.

“Gerekli ve istenir olduğu müddetçe çatışmasızlığa devam edeceğiz” diyen Dillon, hayali sınır çizgisini de Orta Fırat Nehri Vadisi’nden ileriye ve aşağıya doğru çizmeye devam edeceklerini vurguladı.

ABD, SDG ve bazı aşiret güçlerinin Deyrezor’un kuzeydoğusundaki Şeddadi’den kente doğru operasyona başlayacağı ileri sürülüyor.

Rasthaber

İlgili Terimler :

YORUMLAR