Ateşin Kucağı…

16.11.2019 19:01

Kişi Okumuş

0 Yorum

Ateşin Kucağı…

Han Ayvaz Adıgüzel

hanayvazadiguzel@gmail.com

Güç bir kişide toplanınca, ondan başka güç alınmış olur. Mesela adalet! Elinde tek gücü toplayan kişi, kendini ateşin kucağına atmıştır. Onun seçimi de özgürlüğü de yoktur.

Tek otorite olmak isteyen kişiler halkına şunu demek istiyor: ” Sizlerden tek bir isteyim var; bana, sözlerimin doğru mu, yanlış mı olduğunu sormayın. İşin burasında sadece gözünüzü yumun, gerisi çorap söküğü gibi gelir.” Sonra da şöyle der: ” Bütün işlerinizi benim sözlerime göre ölçüp değerlendirin.

Ünlü Filozof Eflatun adını omuzlarının genişliğine borçludur. Güç eğer bir kişide toplanmışsa; elbet ki o da bunu bir şeye borçludur. Millete veya meclise!
Güç sahibi kişi gücün etkisini kullanır, bu onun hakkıdır. Peki gücü ona veren acaba aklının gücünü mü kullandı?

Toplumsal yapı eksikliği kısırlık getirir. Aslında bu kısırlık fonksiyonların kendi tekniğinden değil, din ile doldurulmasındandır. Mevkiler iyi anlatılmalı, bunun yanında iyi anlaşılmalı.

Mesela, sivil toplum kuruluşları (stk) bir mevkidir. Bunu halk anlar veya anlamaz, kabul eder veya etmez, bu ayrı bir meseledir ama bunun içeriğini tutar dini bir renkle doldurursan işte o zaman kısırlık başlar.

İlgili Terimler :

YORUMLAR