Erdoğan, Ruhani ile görüştü

19.05.2018 09:51

Kişi Okumuş

0 Yorum

Erdoğan, Ruhani ile görüştü

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün gece İstanbul’da İslam İşbirliği Teşkilatı İslam Zirve Konferansı’nın Olağanüstü Toplantısının kulisinde Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede, İslam Zirvesi’nin bölgenin kritik şartlarında düzenlenmesinin İslam ülkelerinin Filistin meselesine olan ilgisini gösterdiğini belirtti.

İran Cumhurbaşkanı, iki ülke arasında; ticari, iktisadi, kültürel ve siyasi alanda ilişkilerin kardeşçe ve dostça gelişmesinin önemli olduğunu belirterek, bankacılık işbirliklerinin gelişmesinin ikili ticari işbirliklerin gelişmesine vesile olacağını söyledi.

Ruhani iki ülke arasında ilişkilerin gelişmesi ve karşılıklı görüş alış verişlerin bölgenin emniyeti, sebatı ve iki ülke halkının yararına olduğunu bildirirken, ikili ilişkilerin gelişmesinin bölgenin sebatının güçlenmesine vesile olacağını söyledi.

Ruhani, İstanbul’da düzenlenen söz konusu oturumun da İslam ülkelerinin Filistin konusuna verdikleri önemi göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Söz konusu görüşmede Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan da, İran ve Türkiye’nin bölgesel meseleler ve bölgenin güvenlik ve sebatının kalkınması yönünde çabalarının çok önemli olduğunu belirterek, Amerika’nın nükleer anlaşmadan çıkmasını ve de Kudüs’ün terör rejimi İsrail’in başkenti olarak kabul edilmesine dair aldığı kararın kanunsuz olduğunu belirterek bunların kabul edilemez olduğunu ve bunlara karşı direnilmesi gerektiğini söyledi.

İlgili Terimler :

YORUMLAR