Geçmişten Günümüze…

30.04.2020 18:04

Kişi Okumuş

0 Yorum

Geçmişten Günümüze…

UNUTULMAYAN NOSTALJİK YAZILAR…

(Kars İnönü Meydanı)

MEHMET ALİ KARADAĞ telefon etti. “İzmir’den bir akrabam geldi. Seni görmek ister” dedi. “Buyursun gelsin. Baş göz üstüne” dedim.

TURGUT ÇINARLI idi gelen, 30 Ekim’in kaptanı. Hatırladım. Turgut ile o yılların futbolundan, futbolcularından söz ettik uzun uzun. Daha söze başlarken hüzünlendirdi beni.

Turgut, “Ağabey senin açık tribünde tek başına maç izlediğini görürdük. Maça geldiğini duyunca, soyunma odasında ‘Çocuklar, Beşir Ağabey gelmiş, daha düzgün top oynayalım’ derdik birbirimize”.

Turgut’la o gece hep o yılların maçlarından söz ettik. Saha kenarında, kapalı tribünün önünde boydan boya gidip gelen bölge sorumlusu HASAN BAYRAMLI’yı andık. İLYAS ÖZTÜRK’ü (Niyazi Ağabeyin oğlu), MERDAN’ı (Ensar’ın yeğeni), YENER PEKEL’i, daha o yıllarda saçını döken FUAT KARAMAN’ı (Apollo), kaleci ATAKAN YALÇINYİĞİT’i, YAVUZ AYDIN’ı hatırladık, MEHMET GÜZELDERELİ’yi (Müller), MEHMET YILMAZ’ı andık. BURHAN KAYGISIZ’ı, ÖZCAN BAŞKIRT’ı, SEBAHATTİN ÇELEBİ’yi (Buldozer), KADİR DURSUN’u anlattık birbirimize.

Turgut’un 30 Ekim’in yöneticisi olarak ZEYNEL AKİL’in (Gara Zeynel) soyunma odasında futbolculara taktik verirken “Bulgur kimi gaynıyıp, haşıl kimi yapışacaksınız” deyişine gece boyunca güldük. Turgut bu duyarlılığını İzmir’e döndükten sonra da sürdürdü. Ricam üzerine kuşağının bütün futbolcularının adını, kulübünü yazdı gönderdi. O listede bir kısım sporcu hemşerilerimin öldüğünü okudum, üzüldüm. Bu yazıyı biraz da onlar için yazdım. Ölenlere rahmet, yaşayanlara sağlık, mutluluklar diliyorum.

O çocuklar bizim mahrumiyet bahçemizin çiçekleri gibiydi.

O çocuklar bizim Pele’miz, bizim Müller’imiz, bizim Messi’miz, bizim Ronaldo’muzdu.
Hepsini sevgiyle, saygıyla anıyorum.”

Dr. Beşir Doster

İlgili Terimler :

YORUMLAR