İdlib’deki Eylemler Endişe Verici

15.09.2018 20:09

Kişi Okumuş

0 Yorum

İdlib’deki Eylemler Endişe Verici

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İdlib’de eylemlerden endişe duyduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’de teröristlerin de aralarında bulunduğu muhalif silahlı grupların elinde kalan son büyük şehir olan İdlib’deki durumu ele almak için Güvenlik Konseyi üyeleriyle bir araya geldi.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Putin, toplantı sırasında ‘terörist grupların’ İdlib’de toplanmasından ve buradaki eylemlerden endişe duyduğunu söyledi.

Öte yandan, Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye ordusunun Rus desteği ile İdlib harekatını başlattığı yönündeki iddialara ilişkin olarak, bölgedeki askeri eylemlerin sadece teröristlerin saldırılarına verilen karşılıklar olduğunu söyledi.

Terörist grupların bu saldırılara örnek olarak, Rusya’nın Lazkiye yakınlarındaki hava üssü Hmeymim’i bombalaması için İdlib’den bir dizi insansız hava aracı gönderilmiş olmasını gösteren Rus Dışişleri Bakanı, “Elimizde, kaçakçılıkla getirilen parçalardan yapılan bu insansız hava araçlarının İdlib’in hangi bölgelerinde toplandığına dair istihbarat bilgisi var” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Lavrov, saldırı için insansız hava aracı yapımı için kullanılan başka imalathaneler hakkında yeni istihbarat almaları halinde bu noktaları vurmaya da hazır olduklarını söyledi.

İlgili Terimler :

YORUMLAR