İran, Suriye’de IŞİD’i böyle vurdu!

19.06.2017 18:05

Kişi Okumuş

0 Yorum

İran, Suriye’de IŞİD’i böyle vurdu!

İran devlet televizyonu, DEAŞ kontrolündeki Suriye’nin Deyrizor kentine yönelik Devrim Muhafızları tarafından yapılan füze saldırısının görüntülerini yayınladı.İran’ın Suriye’deki insansız hava araçları tarafından çekilen görüntülerde, DEAŞ karargahı olduğu belirtilen alanın vurulduğu görünüyor. İran, başkent Tahran’da 7 Haziran’da yapılan ve DEAŞ’ın üstlendiği saldırılara misilleme olarak dün gece 6 orta menzilli balistik füze Suriye’ye fırlattı. İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif, saldırının alıcıları arasında “Suudi Arabistan”ın da bulunduğunu ifade etti.

Füzelerin, İran’da çoğunluğu Sünni mezhebine bağlı insanların yaşadığı Kürdistan ve Kirmanşah illerinden fırlatılması dikkat çekti. İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif, İran’ın düzenlediği saldırının uyarı niteliği taşıdığını ve muhatabının teröristlerin bölgedeki ve uluslararası destekçileri olduğunu ifade etti.

“BU MESAJIN ALICILARI ARASINDA SUUDİ ARABİSTAN VAR”

Rus haber ajansı Sputnik’in aktardığına göre İran, DEAŞ hedeflerine düzenlediği saldırının Suudi Arabistan’a da bir mesaj niteliğinde olduğunu açıkladı. Şerif, son 15 yıldaki ilk füze saldırısını Deyrizor’daki DEAŞ hedeflerine düzenleyen İran’ın, operasyonu Suriye hükümetiyle koordineli şekilde gerçekleştirdiğinin altını çizdi.

Füzenin Irak hava sahasını geçerek hedefine ulaştığını kaydeden Şerif, saldırının sadece Suriye ve Irak’taki radikal gruplara bir mesaj niteliği taşımadığını belirtti. “Bu mesajın alıcıları özellikle de Suudiler ve Amerikalılar” diyen Şerif, şöyle devam etti: “Açık seçik görülüyor ki bölgedeki bazı ülkelerin tepkileri, özellikle de Suudi Arabistan’ın, İran’a güvensizlik getirmeye çalıştığını gösteriyor.”

 

İlgili Terimler :

YORUMLAR