‘IŞİD’in Türkiye Emiri’ Yunus Durmaz’ın Eşi de Dahil 39 Kişiye Tahliye

29.07.2017 12:11

Kişi Okumuş

0 Yorum

‘IŞİD’in Türkiye Emiri’ Yunus Durmaz’ın Eşi de Dahil 39 Kişiye Tahliye

Gaziantep 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın 5’inci gününde tüm sanıklar ve sanık avukatları savunmalarını yaptı. Sabah erken saatlerde başlayan duruşmada saat 22:15’te verilen ara kararla tutuklu 60 sanıktan 39’u şartlı olarak tahliye edildi.

Hürriyet’in aktardığına göre, duruşmada Suruç ve 10 Ekim Ankara Garı saldırısının planlayıcısı olarak bilinen canlı bomba Yunus Durmaz’ın eşi de tahliye oldu. Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne yapılan bombalı araçlı saldırıdan 19 gün sonra 19 Mayıs 2016 tarihinde polis ekipleri Şehitkamil ilçesi, Çağlayan Mahallesi’ndeki IŞİD’in hücre evi olarak tespit ettikleri eve operasyonu sırasında ‘IŞİD’in Türkiye emiri’ Yunus Durmaz kendini patlatmış, olayda 3 polis yaralanmıştı. Olay sonrası evde bulunan eşi Nesibe Durmaz polislerce gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
Savunmasında eşi Yunus Durmaz’ın IŞİD militanı olduğunu bilmediği, kendisinin de eşiyle arasında şiddetli geçimsizlik olduğunu söyleyen Nesibe Durmaz duruşma sonunda verilen ara kararla şartlı olarak tahliye oldu.

EV HAPSİ VE ADLİ KONTROL

Diğer yandan duruşma sırasında savunma yapacak olan avukatı duruşmadan tümüyle çekilen Yunus Durmaz’ın kardeşi Hacı Ali Durmaz’ın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. Ayrıca Hacı Ali Durmaz, önceki gün kendisine gelen savunma sırasında, iddianameyi yeniden incelemek istediğini belirterek savunma yapmayacağını söyledi.

Bazı sanıkların ev hapsi, bazılarının da imza kontrol şartı ile tahliye olduğu duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

‘CANLI BOMBAYA RAHMET’ TEPKİ ÇEKTİ

‘IŞİD saldırılarının planlayıcılarına ait otopsi raporları ortada yok’

Savunma yapan Yunus Durmaz’ın eşi Nesibe Durmaz, Yusuf Çulha ve Ahmet Çelebi Dayan’ın avukatı Orhan Şahin, “1 Mayıs’ta Gaziantep Emniyetine yapılan saldırıda hayatına kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, ‘canlı bomba’ olarak tabir edilen kişiye ise, Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Bunun üzerine salondakiler kendi aralarında konuşarak Şahin’e tepki gösterdi. Şahin, ölenin arkasından rahmet okunmasının kötü bir şey olmadığını ifade etti. Savunmasına devam eden Şahin, selefilik kavramının kişilerin tutuklanması için yeterli olmayacağını dile getirerek, “Bu kişiler ‘Ben IŞİD’i seviyorum, IŞİD’e sempati duyuyorum’ dese bile bu insanların mahkumiyetine sebep olamaz” diyerek müdafaasını yaptığı sanıkların tahliyesini istedi. Sanık avukatlarının savunmalarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Yunus Durmaz’ın eşi Nesibe Durmaz’ın da arasında olduğu 39 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, aralarında Yunus Durmaz’ın kardeşi Hacı Ali Durmaz’ın da bulunduğu 21 sanığın ise tutukluğunun devamına karar verdi. Tutuklu sanıklardan Yunus Durmaz’ın kardeşi Hacı Ali Durmaz’ın avukatı da müdafilikten çekildi. Hacı Ali Durmaz yeni avukat tutacağını ifade etti.

İlgili Terimler :

YORUMLAR