İsrail Taşeronların İşini Devraldı: Suriye’yi İşgal Edecek

06.11.2017 09:02

Kişi Okumuş

0 Yorum

İsrail Taşeronların İşini Devraldı: Suriye’yi İşgal Edecek

Ragıp Kâmil İlbeyi
ilbeyi.rk@gmail.com

İsrail, finanse ettiği ve ajanları ile yönettiği sözde İslami Vahhabi terör örgütlerinin 6 yılı aşkın süredir yapamadığı işi kendisi yapma kararı aldı.

İsrail hava kuvvetleri çeşitli zamanlarda Suriye ordusuna ve halkına hava bombardımanı ile saldırıyor ve terör örgütlerinin silah, eğitim, sağlık ihtiyaçlarını karşıladığı gibi mali destek de veriyordu.

Ancak bu sefer geçmişte yaptığı gibi Golan Tepeleri üzerinden Suriye’yi işgale hazırlanıyor.

Siyonist rejim bu hareket ile tekfirci terör örgütlerine daha kolay yardım ulaştırmayı ve etnik ayrışmayı daha rahat kullanmayı hedefliyor.

İsrail Durzileri de yanına çekmeyi planlıyor.

İsrail ordusu Suriye’ye girmeye hazırlanıyor.

İsrail, terör örgütlerine ağır darbe indirilen Suriye devletini tacizlerini sürdürüyor. İsrail ordu sözcüsü, Golan Tepelerindeki Dürzileri korumak için askeri müdahaleye hazır olduklarını açıkladı.

Suriye topraklarını işgal planı, İsrail’de yayımlanan The Jerusalem Post gazetesinin haberi ile doğrulandı. Buna göre İsrail ordusu, Golan Tepeleri’nin Suriye tarafında bulunan Dürzi köyüne düzenlenen bombalı saldırıyı bahane ederek Suriye’ye girmeye hazırlanıyor.

Gazetenin haberine göre ordu sözcüsü Ronen Manelis konuyla ilgili açıklamada “Dürzi köyü Hader’deki çatışmaların yoğunlaştığına tanık olduk. İsrail ordusu köy sakinlerine yardım etmek, köye gelecek zararı engellemek ve köyün Dürzi nüfusun kontrolünden çıkmasını önlemek için yardım etmeye hazır.” ifadeleri kullanıldı.

Ordu sözcüsü bu açıklaması ile İsrail askerlerinin Suriye’ye girmek için hazırlık yaptığının sinyalini vermiş oldu. İsrail, işgal altında tuttuğu Golan Tepelerine yönelik Hizbullah saldırılarını bahane ederek, Suriye’ye defalarca hava saldırıları düzenlemişti. İsrail son olarak Humus kentinde bir bakır fabrikasını vurmuştu. Saldırının ardından Suriye devleti, Birleşmiş Milletleri İsrail’i kınamaya çağırmıştı.

İsrail’in, açık bir şekilde Suriye’deki iç karışıklığa müdahale etmeye yönelik açıklamalar yapması olağandışı bir durum olarak görülüyor.

İlgili Terimler :

YORUMLAR