Katar ve ABD… Allem Kullem eder uçağımı satar, ineğimi sağarım…

15.06.2017 10:09

Kişi Okumuş

0 Yorum

Katar ve ABD… Allem Kullem eder uçağımı satar, ineğimi sağarım…

Katar’ın resmi haber ajansı QNA’da yer alan Katar Savunma Bakanlığının açıklamasında, 12 milyar dolarlık F15 savaş uçağı alımı için ABD ile anlaşma imzalandığı duyuruldu. Anlaşmanın imza töreni için Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiye’nin bugün Washington’da ABD Savunma Bakanı Jim Mattis’le bir araya geldiği belirtildi.

Söz konusu anlaşmanın “ABD’de 42 eyalette 60 bin kişiye istihdam sağlayacağı” bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, anlaşmanın “bölge ve ötesinde barış ve istikrarı destekleyeceği ve aşırılığa karşı yakın stratejik iş birliği sağlayacağı” da ifade edildi.

İki ülke arasındaki anlaşmanın 36 adet savaş uçağı alımını içerdiği bildiriliyor.

‘MUAZZAM BİR YETENEK KATACAK’
ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) konuyla ilgili açıklamasında ise “Anlaşmanın Katar’ın savunmasına muazzam bir yetenek katacağı ve ABD ile Katar arasındaki karşılıklı güvenliğe yönelik iş birliğini artıracağı” vurgulandı.

Anlaşma, bazı Arap ülkelerinin Katar’a yönelik 5 Haziran’da diplomatik ve ekonomik abluka uygulamasının ardından geldi. ABD Başkanı Donald Trump da körfezdeki krize ilişkin yaptığı açıklamalarda Katar’a abluka uygulayan ülkelerin adımlarını desteklemişti. Trump, Doha yönetimini “terör örgütlerine finansman sağlamakla” suçlamıştı.

AA

İlgili Terimler :

YORUMLAR