Milletin Kaderi Bir Adamın Dudağından Çıkacak Sözlere Terk Edilmez

12.08.2018 17:38

Kişi Okumuş

0 Yorum

Milletin Kaderi Bir Adamın Dudağından Çıkacak Sözlere Terk Edilmez

 İYİ Parti’nin 2. Olağanüstü Kurultayı bugün Ankara’da yapılıyor. Genel Başkan Meral Akşener’in güven tazelemesinin beklendiği kurultayda, GİK ve MDK’de köklü değişiklikler olacağı ifade ediliyor

İYİ Parti 2. Olağanüstü Kongresi’nde konuşan Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle:

İyi ki bir araya geldik. İyi ki birlikteyiz. İYİ Parti bir kişiye, partiye karşıt olarak değil huzura ve ikbale taraf olarak kuruldu.Memleketin ikbali ve milletin istakbali için kuruldu.

Baki bir iş yapmak istiyorsanız faniye bel bağlamayın. Biz adalete,doğruluğa gönül verdik.

Yola çıkarken bir iddia koyduk ortaya. Başaracağız dedik. Bunu söylerken sırtımızı bir yere dayamadık. Kimseye bir zafer garantisi falan da vermedik. Yine söylüyorum. Başaracağız.

Seçime giren tüm partiler oy kaybetti ama kendilerini başarılı ilan ettiler. Biz ise onlar kadar oy almaamıza rağmen sorumluluğu üstlenerek çekildik. Kendi partimde ihtilaf konusu olmaktansa noktayı koyarım dedim. Fitneye sebep olmaktansa örter kapımı otururum dedim. Türkiye’ye yakıştıdığımız demokrasi anlayışı ve şahsi görüşlerim bunu gerektirityordu. Meselenin aslı budur.

‘KARARINIZA TESLİM OLDUM’

Daha sonra istemediğim bir süreç yaşandı. İYİ Parti ısrarcı oldu. Veda niyetine ‘Ben sizi çok sevmiştim’ dedim. Siz de bunu alıp ‘Biz de seni çok sevdik’ dediniz. Kararınıza teslim oldum. Gel dediniz geldim.

‘Kazanmak için gerekirse papaz cübbesi giyerim’ diyenlerden değiliz.

Şimdi size soruyorum içinde ukde kalmış olan var mı? Eteğinde taş kalan var mı? (Salonda yükselen ‘yok’ sesleri). O zaman nerede kalmıştık? Şimdi yeniden ‘Bismillah’ diyor muyuz? Haydi bakalım, haydi Bismillah.

‘BU ÇETİN YOLU KORKAKLARLA YÜRÜYEMEYİZ’

Bu çetin yolu korkaklarla, hesapçılarla yürüyemeyiz. Cesur olanlar, güçlü olanlar katılsın kafilemize. 1300 yıl önce milletine hesap veren bir Kağan’ımız vardı. Bir medeniyet inşa ettik. Yalnız o değil Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet. Bütün dünyada birçok konuda öncü oldu.

‘BU MEMLEKET KİMSENİN BABASININ TEPE TEPE KULLANACAĞI YER DEĞİL’

Bir milletin kaderi bir adamın dudağından çıkacak sözlere ve onun dalkavuklarına terk edilmez. Bu memlekette çok şey yetişir. Ama en iyi de insan yetişir. O milyonların memleketine katacakları varken, bir kişiye ve yakınlarına emanet edilemez. Bu memleket kimsenin babasının yahut kayın babasının tepe tepe kullanacağı bir yer değildir.

Türkiye memleketi beslemek yerine birbirini besleyen siyasiler yüzünden bu hale geldi. İYİ Parti toplumu iki karşıt görüşe sıkıştıranlara karşı haklı bir 3. yol olarak sahne aldı. Kazananı baştan belli kamplar çatışması şeklindeki seçim düzeni artık işlemeyecek. Bu kamplaşmaya son vereceğiz.

Birileri kendi hayal dünyalarında bizi imtihan ediyormuş. Onun kim olduğunu biliyorsunuz. Kimin imtihan edildiğini hem de saray muhafızlığına yazıldığını biliyorsunuz. Bunlar öyle insanlar ki uzatılan eli dahi bir gün sonra fitneye dönüştürüyolar. Duruşumuzu kimseye meze ettirmeyiz. İYİ Parti’nin varlık gerekçesi Türk’e ve Türkiye’ye dair hissettikleridir.

İlgili Terimler :

YORUMLAR