Moskova’da camiler doldu, Müslümanlar bayram namazı için sokaklarda saf tuttu

27.06.2017 11:12

Kişi Okumuş

0 Yorum

Moskova’da camiler doldu, Müslümanlar bayram namazı için sokaklarda saf tuttu

Bayram namazı için başkent Moskova’daki camilere akın eden Rusyalı Müslümanlar, yoğunluk nedeniyle sokaklarda saf tuttu.

Rusya Federasyonu’nda yaşayan yaklaşık 20 milyon Müslüman, Ramazan Bayramı’nı kutluyor. Başkentte yaşayan Müslümanların bayram namazı için buluşma noktası 2015’te ibadete açılan Moskova Ulu Camii oldu.

  • Moskova'da Ramazan Bayramı
  • Moskova'da Ramazan BayramıMoskova'da Ramazan Bayramı
 Moskova’da Ramazan Bayramı

Rus basınında yer alan haberlere göre, 10 bin kişi kapasiteli cami tamamen doldu, yoğunluk nedeniyle camiye sığmayan cemaatin caddelerde namaz kıldığı görüldü.

Vladimir Putin
Putin, Rusyalı Müslümanların Ramazan Bayramı’nı kutladı

GAYNUDDİN, PUTİN VE MEDVEDEV’İN MESAJINI İLETTİ

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, Ulu Camii’nde bayram namazına gelen Müslümanlara hitaben bir konuşma yaptı. Gaynuddin konuşmasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Dmitriy Medvedev’in tebriklerini de iletti.  Putin ve Medvedev, Müslümanlara sağlık, mutluluk ve barış temennisinde bulundu.

RUSSIA TODAY, BAYRAM NAMAZINI CANLI YAYINLADI

Bu arada Russia Today (RT) televizyonu, Ulu Camii’ndeki bayram namazını izleyicilere canlı olarak aktardı.

MOSKOVA’DAKİ DİĞER CAMİLER DE DOLDU

Moskova’da Ulu Camii’nin yanı sıra kentteki diğer üç camide de inananlar bayram namazında buluştu.  Kentin üç farklı bölgesinde de bayram namazı için çadır mescitler kuruldu.

RUSYA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN TÜRKÇE KUTLAMA MESAJI

Öte yandan Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği, Ramazan Bayramı dolayısıyla Türkçe mesaj paylaşarak, Müslümanların bayramını kutladı.

 SPUTNİK
İlgili Terimler :

YORUMLAR