SPD lideri Martin Schulz, Almanya Dışişleri Bakanı olmaktan feragat etti

09.02.2018 17:04

Kişi Okumuş

0 Yorum

SPD lideri Martin Schulz, Almanya Dışişleri Bakanı olmaktan feragat etti

Almanya’da CDU/CSU ile SPD arasındaki koalisyon pazarlıkları sırasında yeni hükümette görev almayacağına dair partisine söz veren, ama sonunda dışişleri bakanlığı görevini kabul eden SPD lideri Martin Schulz, sözünü tutmadığı için partisi tarafından topa tutuldu. Bunun üzerine bakanlıktan feragat ettiğini açıkladı.

Hıristiyan Demokrat partiler CDU/CSU’nun bir kez daha ‘büyük koalisyon’ hükümeti kurma teklifini nazlanarak da olsa kabul eden Sosyal Demokrat Parti’de (SPD), Genel Başkan Martin Schulz’un kabinede görev almama sözünü tutmaması adeta deprem etkisi yarattı. Partisinden çığ gibi tepki gelmesi karşısında, Schulz ”Federal hükümete katılma kararımı geri çektim, bunun kişilikler üzerinden yürütülen tartışmala nokta koymasını rica ediyorum” dedi.

Avrupa Parlamentosu Başkanlığı görevini bırakarak SPD liderliğini üstlenen ve partiyi eylül seçimlerine sokan, ama büyük oy kaybıyla çıkan Schulz ”Partimin çıkarları kendi kişisel hırslarımın önünde olmalı” dedi.

Seçime giden süreçte Sigmar Gabriel, SPD liderliğini Schulz’a devrederek Almanya Dışişleri Bakanı olmuştu. Gabriel’in yeni koalisyon hükümetinde kendisine bakanlık verilmemesine tepki gösterip Schulz’u ‘saygısızlıkla’ itham etmesi de son kararda etkili oldu.

İlgili Terimler :

YORUMLAR