T.C. Dışişleri Bakanlığı’ndan Hamas Açıklaması: ‘Memnuniyetle Karşılıyoruz’

18.09.2017 09:43

Kişi Okumuş

0 Yorum

T.C. Dışişleri Bakanlığı’ndan Hamas Açıklaması: ‘Memnuniyetle Karşılıyoruz’

Hamas’ın “Filistin siyasi bölünmüşlüğünü sonlandırmak” amacıyla Gazze merkezli kurulan İdari Komite’yi feshetmesine Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, “Mısır’ın, Filistin’in siyasi bölünmüşlüğünün sonlandırılması” çerçevesinde ortaya koyduğu çabalara icabet edildiğine vurgu yapılarak, Gazze’deki İdari Komite’nin feshedildiği duyurulmuştu.

Dışişleri Bakanlığı, bugün Hamas tarafından yapılan ve Filistinliler arası uzlaşı bakımından önemli bir adım teşkil eden açıklamayı memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Bugün Hamas tarafından yapılan ve Filistinliler arası uzlaşı bakımından önemli bir adım teşkil eden açıklamayı memnuniyetle karşılıyoruz. Filistinli kardeşlerimizin birliğinin sağlanması yönünde ortaya çıkan bu fırsatın değerlendirilmesi için tüm ilgili taraflara çağrıda bulunuyoruz. Uzlaşı sürecinin ivedilikle sonuçlandırılması, iki devletli çözüm ve bölgenin istikrarı bakımından bir gereklilik arz etmektedir. Bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik çabalarımız çerçevesinde Filistinliler arası uzlaşı sürecine desteğimiz devam edecektir” denildi.

İlgili Terimler :

YORUMLAR