“Vatandaş Daha da Yoksullaşacak”

12.12.2018 19:45

Kişi Okumuş

0 Yorum

“Vatandaş Daha da Yoksullaşacak”

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, memur, çiftçi, işçi ve işverenin bu bütçeden bir karşılık alamadığını, eğitime yatırılan paranın hemen hemen yok hükmünde olduğunu, zamların geleceğini, vatandaşın daha da yoksullaşacağını öne sürdü.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM’de beraberinde milletvekilleriyle düzenlediği basın toplantısında, görüşmeleri süren 2019 yılı bütçesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Milletten alınan paralarla oluşturulan bütçenin nasıl harcanacağına ilişkin bütçe görüşmeleri yapıldığını ifade eden Özkoç, “Türkiye büyük bir sıkıntının eşiğindeyken dört duvar arasında bütçe görüşmeleri yapılıyor, parmaklar hızla kalkıp iniyor. Milletvekilleri olarak isyan ediyoruz” diye konuştu.

Vatandaşın sadece kazandıklarından değil, kazanmadıklarından da para toplandığını öne süren Özkoç, vatandaşın ekmek, su alırken, hatta uyurken dahi vergi ödediğini söyledi. Özkoç, toplanan paraların millete hizmet olarak dönebilmesi için denetim de yapılmadığını, Sayıştayın denetleyemediğini, denetleyenlerin görevden alındığını öne sürdü.

Özkoç, çiftçinin, esnafın, işçinin, işverenin geleceğinin olmadığını, insanların Türkiye’den kaçtığını ileri sürdü.

AKP’li milletvekillerinin bütçe görüşmelerinde, “Türkiye çok iyi yönetiliyor, müthiş yatırımlar var, zenginleşiyoruz, Türkiye dünyanın sayılı ülkeleri arasına giriyor” dediğini anlatan Özkoç, memur, çiftçi, işçi ve işverenin bu bütçeden bir karşılık alamadığını, eğitime yatırılan paranın hemen hemen yok hükmünde olduğunu, zamların geleceğini, vatandaşın daha da yoksullaşacağını öne sürdü.

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, şöyle devam etti:

“Milletvekilliğini yapmaktan utanır hale geldik. Kaldırılan elleri gördükçe, sesimizi haykırmak istiyoruz, televizyonlar sesimizi, ‘kavga ediyor’ diye veriyorlar. Biz kavga etmiyoruz, milletimizin sesini duyurmaya çalışıyoruz. Bu bütçe Tayyip Erdoğan’ın babasının bütçesi değildir, kasaya oturttuğu damadının bütçesi değildir. Bu bütçe Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütçesidir. Geriye dönüşü millete olmalıdır.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Fırat’ın doğusuna birkaç gün içinde operasyon başlatacaklarını açıkladığı hatırlatılan Özkoç, iktidarda olanların ekonominin yönetilemediği dönemlerde, barış içinde yönetemiyorsa savaşa sarıldığını savundu. Özkoç, savaşın ölüm, yolsuzluk, annelerin gözyaşları, ülke gelirlerinin, bütçesinin heba edilmesi anlamına geldiğini söyledi.

Ajanslar

İlgili Terimler :

YORUMLAR