Yemen Halkı İşgalcilere Karşı Meydanları Doldurdu

14.07.2018 09:39

Kişi Okumuş

0 Yorum

Yemen Halkı İşgalcilere Karşı Meydanları Doldurdu

Yemen’in kuzeyinde bulunan Saade’de halk, sömürgecilere karşı halk ayaklanmasının yıldönümünde (dün) Cuma namazı sonrasında büyük bir gösteri düzenledi.

Göstericiler ellerinde Şehit Hüseyin Bedrettin el-Husi ve Yemen inkılabı lideri Seyyid Abdulmelik Bin Bedrettin el-Husi’nin posterlerini taşıdılar. Göstericiler ayrıca Siyonist Rejim ve Amerikan mallarının yasaklanması talebini içeren pankartlar ve dövizler taşıdılar.

Gösteriye katılanlar “Allahu Ekber, Amerika’ya ölüm, İsrail’e ölüm, kazanacak olan İslam’dır, büyük şeytan Amerika ve İsrail dünyanın en büyük katilidir” sloganları attılar.

Gösteride konuşmacılar şehitlerin canlarını feda etmelerini överek, Yemen halkının bu fedakarlığa cevabının başarı olduğunu belirttiler.

Konuşmacılar ayrıca; Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ı tutumu nedeniyle takdir ettiklerini belirttiler.

Gösteride konuşma yapan Macit el-Mutari; bu program büyük bir etkiye sahiptir ve ümmete Kuran-ı Kerim ümmeti olduklarını ve gerçek etkinliklerini ortaya koymaları gerektiğini hatırlatmaktadır. Bu programın düzenlenmesi düşmanın psikolojik olarak çökmesine neden olmakta ve sömürülenlere özgürlük yolunu açmaktadır, ifadelerini kullandı.

Rasthaber

İlgili Terimler :

YORUMLAR