Akşener ve İnce TRT’de çıkmamayacaklar
Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylardan İyi Parti genel başkanı Meral Akşener ve CHP’nin adayı Muharrem İnce’nin TRT’de çıkmama kararı almalarının ardından CHP de, parlamento seçimleri için TRT’de çıkmama kararı alarak kanalın tutumuna tepki gösterdi.
CHP tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, TRT’nin taraflı yayın yaptığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “TRT’nin kendisine bağlı radyo ve televizyonlarının tümünde şu ana dek sürekli taraflı yayın yapması, objektif yayın ilkelerine uymaması, normal yayın akışında seçime giren siyasi partiler ve adaylara eşit davranmaması nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi, kendisine tanınan konuşma hakkını kullanmayacağını Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan tarafından YSK’ya ve TRT’ye bildirdi.”
Tezcan, 11 Haziran 2018 tarihinde çekimleri yapılan ve 17 Haziran 2018 tarihinde yayımlanması planlanan açıklamaların TRT’de yayımlanmasından vazgeçtiklerini dile getirdi.
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve İYİ Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener TRT’de konuşma yapmayı reddetmişti.
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kararına göre cumhurbaşkanı adaylarına TRT’de propaganda sürecinin ilk günü 10 ve son günü 10 dakikayı geçmeyecek şekilde, kendilerini tanıtan, programlarını ve yapacakları işi anlatan iki konuşma hakkı tanınacak.
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, sıklıkla eleştirdiği TRT’nin yasa gereği kendisine ayıracağı 10 dakikalık süreyi istemediğini söylemişti.
Cumhurbaşkanı adaylarının TRT’de yapacakları konuşma için YSK’ya başvuran İYİ Parti, Akşener yerine partiden başka bir ismin konuşma yapması talebinde bulundu. İYİ Parti’nin bu talebi, YSK tarafından reddedildi. YSK’nın bu kararı üzerine, Akşener TRT’de konuşma yapmama kararı aldı.
Parstoday
-
Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile son 24 saatte 2. kez görüştü
-
İran’daki protestolarda can kaybı 2 bin 500’ü aştı
-
Grönland Başbakanı Nielsen: ‘ABD’yi değil Danimarka’yı seçeriz’
-
Cahit Kılıç: Dünyamızı Kirletenler…
-
Erkan Saltan: Merhaba sabah…
-
Rusya’dan Ukrayna’ya dört günde ikinci büyük bombardıman
