Almanya: İran’la Nükleer Anlaşma Bozulursa Çin ve Rusya ile Ortak Tavır Alırız
Alman Dışişleri Bakanı, ABD’nin İran’la nükleer anlaşmadan çekilmesi durumunda bölgede acil bir savaş tehdidinin ortaya çıkacağı uyarısında bulundu.
ABD Başkanı Donald Trump’ın yarın yapacağı İran açıklaması öncesinde gerilim yükseliyor.
RT’nin Die Welt‘ten aktardığına göre, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, ABD’nin İran’la nükleer anlaşmadan çekilmesi durumunda bölgede bir savaş ihtimalinin ortaya çıkacağı uyarısında bulundu.
Gabriel, ABD’nin böyle bir adım atması durumunda Avrupa’nın İran meselesinde Çin ve Rusya’nın tarafında yer alacağını da sözlerine ekledi.
Gabriel, anlaşmanın çöküşünün İsrail tarafından yeni bir savaş tehdidi olarak görüleceğinin de altını çizdi.
Alman bakan, İran anlaşmasının çökmesi durumunda, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) gibi ülkelerin de bundan kendilerine pay çıkartarak en kısa sürede nükleer silah yapımına hız vereceklerini ileri sürdü.
Gabriel, İran anlaşmasının ABD’nin kendi iç siyasetinin oyun sahasına haline geldiği uyarısında da bulundu.
-
ABD-İran geriliminde son durum: Saldırıların ardından diplomasi trafiği
-
Macaristan, Avrupa Savcılığına katılıyor: Orban dönemi yolsuzluk iddialarına soruşturma yolu açıldı
-
Güney İspanya’da orman yangınları: 11 kişi hayatını kaybetti
-
‘S-400’ler satılacak’ iddiasına Rusya’dan ilk yanıt: ‘Çok hassas bir mesele’
-
Türkiye, Kıbrıs’ın kuzeyinde doğalgaz boru hattı inşa edecek
-
AB ülkeleri Rus petrolündeki tavan fiyat artışını önlemeye çalışıyor
