Arabistan’dan İran’a Çağrı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanından İran’a Çağrı: Artık Yeter Devrim Bitti.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr katıldığı Avrupa Parlamentosunda bölgedeki son gelişmelere dair konuştu.
El Arabiye kanalından canlı olarak yayımlanan Adil el Cubeyr’i konuşmasında İran’ı hedef alarak “Biz IŞİD terörünün ardından Irak’ın yeniden inşası ve ilişkilerin canlandırılması için elimizden geleni yapıyoruz. İran bölge ülkelerinin iç işlerine karışmaya ve Yemen’de Husileri desteklemeye devam ediyor” dedi.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr konuşmasında İran ile 5+1 ülkeleri arasında varılan nükleer antlaşmada düzenlemeye gidilmesi yönünde çağrı yaparak antlaşmanın zayıf bir temel üzerine oturduğunu ve İran’a nükleer bomba üretme şansı tanıdığının altını çizdi.
“Bu antlaşma İran’ın politikalarını değiştirmek için yeterli değil. Biz İran’a seslenerek diyoruz ki arık yeter. Devrim bitti” ifadelerini kullanan Adil el Cubeyr Yemen hakkında da konuşarak Husi’lere yönelik askeri ve ekonomik baskılarının devam edeceğini söyledi.
Husi’lerin Yemen’e hakim olamayacağını söyleyen Cubeyr Husilerin artık silah alacak durumda olmadıklarını belirtti.
Suriye hakkında da konuşan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı ülkesinin Suriye’de siyasi çözümden yana olduğunu vurgulayarak “Rusya Şam yönetimini durdurmalı ve siyasi süreç için ikna etmelidir” dedi.
Ortadoğu Barış Süreci ( Arap ülkeleri ile Siyonist İsrail rejimi arasındaki barış görüşmeleri) hakkındaki soruya cevaben açıklamada bulunan Adil el Cubeyr İsrail ile olan ihtilafların çok eskiye dayandığını söyleyerek “ İlk olarak 2002 yılında Suudi Arabistan kralı Arap barışı adında bir programı hazırladı. Bu girişim 2005 yılında genel hatları ile kabul gördü ve Filistinliler de bunu kabul ettiler. Ancak İsrail söz konusu programda olumlu noktaların olduğunu söylemesine rağmen müzakereye yanaşmadı” dedi.
Suudi Arabistan’ın kendi içerisinde yaşanan insan hakları ihlalleri ve siyasi tutuklular hakkında gazetecilerin sorusunu cevaplayan Adil el Cubeyr konunun yargıyı ilgilendirdiğini söyleyerek “ Biz sizlerin yasalarını eleştirmiyoruz. Sizler de bizim yasalarımıza saygı duyun. Bizde de Amerika’da olduğu gibi idam var. Ancak Avrupa’da böyle bir uygulama yok ve biz buna saygı duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
İran hakkında soruların bir başka soruya da cevap veren Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı İran halkıyla bir sorunları olmadığını vurgulayarak Bizim sorunumuz bölge ülkelerinin içişlerine karışmak için milyarlarca dolar harcayan ancak halkın fakirleşmesini göz ardı eden rejimledir” dedi.
Yemen’de Sivillerin Öldüğü Doğru Değil
Yemen’de sivil ölümler hakkındaki haberlerin doğru olmadığını söyleyen Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr Yemen’e yönelik askeri seçenek dışında çözüm yollarının olmadığını belirtti.
Katar’da Değişim İstiyoruz
Konuşmasında, Katar Emirliği’ne terör gruplarını finanse etmekten vazgeçme çağrısını yineleyen Cubeyr, Katar’ın terör gruplarını finanse etmekten vazgeçmemesi halinde Suudi Arabistan ile ilişkilerinin düzelmeyeceğini vurgulayarak, “Son zamanlarda Doha’da bazı değişimler görüyoruz ve bu değişimlerin sürmesini umuyoruz” dedi.
-
Manisa’nın yeni belediye başkanı belli oldu
-
Hakan Akpınar: BOP’un gizli ajandası…
-
Bedelli askerlik: Ödenecek tutar değişiyor
-
Ekrem İmamoğlu için 7 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi
-
Merkez Bankası anketiyle, memur ve emekli zammı için yeni oran ortaya çıktı
-
İran parlamentosu, Rusya’yla stratejik ortaklık anlaşmasını onayladı
HABER LİSTESİ
-
01
Manisa’nın yeni belediye başkanı belli olduManisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in hayatını kaybetmesinin ardından başkanlık seçimi süreci tamamlandı. Belediye meclisi, olağanüstü toplantıda yapılan gizli oylama sonucunda Besim Dutlulu göreve geldi. * Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in elektrik çarpması sonucu 9 Haziran’da hayatını kaybetmesinin ardından şehrin yeni belediye başkanı göreve geldi. Belediye meclisi, olağanüstü toplantıda yapılan gizli oylama sonucunda […] -
02
Hakan Akpınar: BOP’un gizli ajandası…Hakan Akpınar hakanakpinar227@gmail.com YAZI ARŞİVİ Bazı yazılara girizgâh gerekmez. İsrail’in, 200 uçakla gökyüzünden baskın yaparak İran’ı ansızın bombalaması; nokta atışı suikastlarla rejimin onlarca kilit ismini ve yüzlerce insanı katletmesiyle başlayan İran-İsrail Savaşı’nın gerekçesi zaten bir girizgâha ihtiyaç bırakmayacak kadar açık… O yüzden kitabın ortasından konuşmak en doğrusu… Amaç belli… ABD ile Avrupalı peykleri, on yıllardır […] -
03
Bedelli askerlik: Ödenecek tutar değişiyorMemur maaşlarına gelecek zamla birlikte bedelli askerlik ücreti de artacak. Temmuz ayında açıklanacak enflasyon verisine kadar başvuru yapanlar farkı ödememiş olacak. * Askerliğini bedelli olarak yapmak isteyenler için maliyet artıyor. Temmuz ayından itibaren bedelli askerlik ücretlerine artış gelecek. Bedelli askerlik ne kadar? Şu anda bedelli askerlik ücreti 243 bin 13 lira 44 kuruş olarak uygulanıyor. Yoklama […] -
04
Ekrem İmamoğlu için 7 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendiİstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesiyle ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle yargılanan Ekrem İmamoğlu hakkında savcı mütaalasını açıkladı. * İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu‘nun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesi hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle yargılandığı davada mütaalasını açıklayan savcı İmamoğlu’nun 2 yıl 8 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmasını […] -
05
Merkez Bankası anketiyle, memur ve emekli zammı için yeni oran ortaya çıktıTemmuz ayında milyonlarca memur ve emekli için yapılacak maaş zammı netleşmeye başladı. 5 aylık enflasyon farkı sonrası gözler haziran verilerine çevrilmişti. Merkez Bankası anketine göre tahmini enflasyonla birlikte 6 aylık fark belirlendi. SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 16.95, memurlar ise yüzde 15.84 zam alacak. * Temmuz ayında maaşlara yapılacak ara zam için geri sayım […]