Bunların Gönül Belediyeciliği Dedikleri, Cüzdanlarının Gönlü

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener TBMM Grup toplantısında konuşuyor. Zamların sorumlusunun iktidar olduğunu söyleyen Akşener, “Kendi çıkardığınız tarım kanununu bile uygulamıyorsunuz. Sadece günü kurtarmak için adım attığınızda, oy almak için adım attığınızda bu iş yürümez. Kimseye suç atmaya kalkmayın suçlu sizsiniz kardeşim sizsiniz” dedi.
Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Akşener, 2010 yılında bizzat uyarıda bulunduğunu söyleyerek, “Yanlışlarından dönmediler. Yaptıkları yanlışın bedeli 15 Temmuz hain darbe girişimi oldu. Bu aziz millet, devleti sokaktan, köprüden topladı” dedi.
Akşener’in konuşmasından satır başları şöyle:
— Helikopter kazasında vefat eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Son günlerde helikopter kazaları artıyor. Bu konun da araştırılacağına inanıyorum.
— Bir yerlerden söz almadık, kimseden hiçbir garanti istemedik. En önemlisi de gayrete teyfik bağışlayan Allah’a güvenip yola çıktık.
— Belki imkanımız, sarayımız, kortejimiz yok. Biz bahtımızı en güvendiğimiz adrese rabbimize, milletimize emanet etmişiz. Şimdiye kadar yüzümüz kara çıkmadı. ‘Ya ben İstanbul’u alırım ya İstanbul beni’ diyen Fatih kadar kararlı olacağız. ‘Geldikleri gibi giderler’ diyen Mustafa Kemal gibi inançlı olacağız. Allahın izniyle başaracağız, başaracağız, başaracağız.
‘ÜRETEN DE SATAN DA FERYAT EDİYOR, BU İŞTE BİR GARİPLİK YOK MU?’
— Kim ne derse desin İYİ Parti olarak güzel konuşmaya devam edeceğiz. Bizi düşürmeye çalıştıkları çukura düşmeyecek kadar devlet tecrübemiz var çok şükür.
– Ekonomideki kötü gidişata üzülüyoruz, yargıdaki haksızlıklara öfkeleniyoruz. Bir an evvel bu sorunların tamamını çözmek istiyoruz. Sedece biz değil, vatanını seven herkes aynı duyguları yaşıyor. Buradan ülkemin her köşesine sesleniyorum. Bu nezaket dilini devletin en tepesinden başlayarak 82 milyon vatandaşımızın da benimsemesini istiyoruz. Birbirimizi anlamak için adımlar atarsak sorunlarımızın çözümü de kolaylaşacaktır.
— Domates, biber ve patlıcanın fiyatı aracılardan artıyormuş. Kim bu aracılar? Fırsatçıların tepesine çökün diyoruz. İktidar şikayet edecek makam değildir. Ama bunlar sürekli şikayet ediyor. Yapamıyorsanız gidin kardeşim yapanlar gelsin. Ama mesele bu zamanları kollayan fırsatçılar değil ki. Her kriz döneminde illaki fırsatçılar olur. Devlet gereğini yapar. Biberi, patlıcanı, patatesi almak zorunda kalan vatandaş, bunları üreten de satan da feryat ediyor. Bu işte bir gariplik yok mu?
‘ZAMLARIN SORUMLUSU DEDİĞİ O ARACI, İKTİDAR OLMASIN?’
– Zamların sorumlusu dediği o aracı iktidar olmasın? Sonuçta ürünün pahalı olmasına neden olan o aracı, fırsatçı demekki iktidar siz yapıyorsunuz. Bunun üzerine Damat Berat diyor ki, sebze meyvenin fiyatı taşımacılık yüzünden artıyormuş. Yani patlıcanın, biberin pahalılığının sebebi, Muğla’dan Trakya’dan Nevşehir’den yola çıkan kamyonların şoförleriymiş. İyice şaşırmış bu adam. Gerçekten böyle diyor. Fiyatlar taşımacılıktan artıyormuş. Fiyat artışı taşımadan geliyor ama bunu düzeltmek için tek bir adım yok. Bunu düzeltmenin yolu bütün dünyada petrol fiyatları düşerken mazota benzine zam yapmak değildir.
— 24 Haziran’da çıktığımız her seçim kampanyası boyunca sizi uyarmadık mı? Çiftçi rahatsız, düşürün bu maliyetleri demedik mi? Üretici dağınık, kooperatifler kurun, güçlensinler dedik. Ciddi ürün kaybı var, verim düşüyor dedik. Kendi çıkardığınız tarım kanununu bile uygulamıyorsunuz. Verilen hibe ve destekler doğru adrese gitmiyor, denetleyin dedik. Velhasıl dedik de dedik. Hiç kulak asmadınız. Nasılsa 5 müteahhitinizin keyfi yerinde yazıktır. Ne hale geldik. Bunları yapmadıkça mutfaktaki yangın sönmez. Sadece günü kurtarmak için adım attığınızda oy almak için adım attığınızda bu iş yürümez. Kimseye suç atmaya kalkmayın suçlu sizsiniz kardeşim sizsiniz.
‘BUNLARIN SAĞINA BAK AKRABA, SOLUNA BAK 5 MÜTEAHHİT’
— Sayın Cumhurbaşkanının anlayabileceğini düşünüyorum. Bu işi yapabilmek için iyi bir tedrisattan geçmeleri gerekir. Gece gündüz bu işlere kafa yormaları, milletin dertleriyle dertlenmeleri gerekir. Bunların sağına bak akraba, soluna bak 5 müteahhit. İYİ Parti’de vatanına milletine sadık kadrolar var çok şükür. Milletimiz de bunu görüyor ki, her geçen gün bize teveccühleri artıyor. Milletimiz sandığı bekliyor sandığı.
– Bu kentleri nasıl bu hale getirdiniz? ‘Bu şehirlere nasıl ihanet ettik’ diye kendiniz söylüyorsunuz. Ben size söyleyeyim bunların gönül belediyeciliği dedikleri, vatandaşın derdiyle dertlenmek değil cüzdanlarının gönlü.
— 2010’da bizzat uyarmama, şahsen uyarmama rağmen yanlışlarından dönmediler. Yaptıkları yanlışın bedeli 15 Temmuz hain darbe girişimi oldu. Dostça tavsiyem odur ki; sütü bozuktan kifayet olmaz. Başkasını sokan yılanı sakın ha koynunda barındırma. Gün gelir ki seni de sokmaya çalışır o yılan. Yaptıklarının bedeli 15 Temmuz darbe girişimi oldu, bu aziz millet, devleti sokaktan, köprüden topladı.
‘DAMAT BEY ÇIKMIŞ ‘DENGEMİZİ BULDUK’ DİYOR, NEYİN DENGESİ?’
– Damat Bey çıkmış ‘dengemizi bulduk’ diyor, neyin dengesi? Ne Türkiye 16 yıldır dengesini bulabildi ne de siz siyasette denginizi bulabildiniz. Türkiye’nin dengesi de İYİ Parti, sizin denginiz de İYİ parti.
— Devletin en stratejik fabrikasını yabancılara özelleştiriyorlar, domatesi, biberi kendileri satıyorlar. Bu gidişle domatesi, biberi karneye bağlarlarsa şaşırmayın. Allah insanı en beğenmediği alanla imtihan edermiş. Bir hesapsızlığın sonucu bu. Sorunu inkar ediyorlar, çözümleri de çözüm değil. Diyelim ki 2 ay daha böyle milleti oyalayacaksınız sonra ne olacak? 6 aydır bağırıyorsun, neden düşmüyor peki bu fiyatlar. Çalışmayıp üretmeyip milleti betona gömeceksiniz, sonra da bağıracaksınız. Bağırarak, tehdit ederek ekonomiyi Türkiye’de çözecekseniz Nobel’i hak edersiniz. Ama böyle bir şey yok, çalışmayınca olmaz.
-
Şia’da “VELAYETİ FAKİH” Konusu Nedir?
-
Trump: Zelenskiy ‘toprak vermeyerek’ savaşı uzatıyor
-
Marmara Denizi’nde artçı sarsıntılar devam ediyor
-
Polonya lideri Duda: ‘Trump dışında, Putin’i durdurabilecek kimse yok’
-
Almanya’da Eurofighter kararını Merz verecek, Türkiye’ye satış hâlâ masada
-
Trump Zelenskiy’i ‘kışkırtıcı açıklamalar’ yaparak müzakerelere zarar vermekle suçladı
HABER LİSTESİ
-
01
Şia’da “VELAYETİ FAKİH” Konusu Nedir?Hasan Kanaatlı h.kanaatli@hotmail.com Şiilerde asıl olan, Ehl-i Beyt soyundan gelen “imamettir!” Şiiler, peygamberden sonra yalnızca bunların öncülüğünü kabul ederler! Çünkü bunların Allah tarafından imam/öncü olarak atandığına inanılır! On ikinci imam Hz. Mehdi’nin gaybet döneminden sonra, Şiilere öncülük etme sırası, dinî alimlere (müçtehitlere) gelmiştir. Bunların öncülüğünü kabul etmelerinin nedeni, onların kayıp imamın naibi olmalarıdır! Bu döneme […] -
02
Trump: Zelenskiy ‘toprak vermeyerek’ savaşı uzatıyorTrump, Zelenskiy’nin ‘kışkırtıcı açıklamalarının’ savaşı sona erdirmeyi zorlaştırdığını savundu. ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy’ye sert sözlerle yüklendi. Zelenskiy’nin olası bir barış planı kapsamında Kırım’ın Rusya’ya bırakılması fikrine karşı çıkmasının ardından Trump, Ukrayna liderini ‘kan gölüne dönen cepheyi’ uzatmakla suçladı. Trump “Bu açıklama, Rusya ile barış görüşmeleri açısından son derece zararlı. Kırım, yıllar […] -
03
Marmara Denizi’nde artçı sarsıntılar devam ediyorAFAD’dan yapılan açıklamada, saat 07.19’da meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Büyükçekmece açıkları olduğu belirtildi. Marmara Denizi’nde Çarşamba günü meydana gelen 6,2 büyüklüğünde depremin ardından artçı sarsıntılar kesintisiz devam ediyor. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD), Perşembe günü saat 07.19’da Büyükçekmece merkezli 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini aktardı. Kaydedilen 4 ve […] -
04
Polonya lideri Duda: ‘Trump dışında, Putin’i durdurabilecek kimse yok’Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda Euronews’e verdiği özel röportajda, Ukrayna-Rusya barışının her iki taraftan da acı verici tavizler gerektireceği konusunda uyarıda bulundu. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşını sona erdirme gücüne yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nin ve özellikle ABD’li mevkidaşı Donald Trump’ın sahip olduğunu açıkladı. Euronews ile yaptığı özel röportajda Polonya Cumhurbaşkanı Duda, Moskova ve Kiev […] -
05
Almanya’da Eurofighter kararını Merz verecek, Türkiye’ye satış hâlâ masadaAlmanya’da Eurofighter savaş uçaklarının Türkiye’ye satışı konusundaki nihai kararın gelecek ay göreve başlayacak Friedrich Merz hükümeti tarafından verilmesi bekleniyor. BBC Türkçe‘ye konuşan Alman hükümet kaynakları, bir süre önce basında çıkan “Scholz hükümetinin Türkiye’ye Eurofighter satışını veto ettiği” haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Silah ihracatı lisanslarının verilmesinden sorumlu Alman Ekonomi Bakanlığı da veto iddiaları hakkında BBC Türkçe‘ye yaptığı […]