Çavuşoğlu: Ne fazla uzamasın kardeşim? Bittiği yere kadar gideceğiz

26.01.2018 16:58

Kişi Okumuş

0 Yorum

Çavuşoğlu: Ne fazla uzamasın kardeşim? Bittiği yere kadar gideceğiz

Zeytin Dalı Harekatı üzerinden ABD’ye sert eleştiriler yönelten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Mert ol, ikiyüzlü olma dürüst ol. Hem terör örgütüne silah vereceksin ondan sonra da silah verdiğin kısımdakiler ayaklanacak ‘sivillerden endişe ediyoruz da fazla uzamasın’ da. Ne fazla uzamasın kardeşim? Bittiği yere kadar gideceğiz” dedi.

Antalya’nın Kepez ilçesinde Kepez Belediyesi tarafından hizmete açılan Şefkat ve Huzurevi Açılış Töreni’nde konuşan Mevlüt Çavuşoğlu’nun gündeminde Zeytin Dalı Harekatı, hedefinde ise ABD vardı.

Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Kahraman Mehmetçiğimiz ÖSO ile birlikte YPG’lileri, PKK’lıları Afrin’de yerle bir ediyor. YPG, PKK Amerika’nın da desteği ile Suriye topraklarının yüzde 25’inden fazlasını kontrol ediyor.
  • Neymiş efendim sivillerden endişe ediyoruz insani konulardan dolayı endişe ediyorlarmış. Bu konuda dünyada Türkiye’den daha hassas bir millet var mı? Senin Afrika’da o insanlara yaptığın zulmü tarih de yazdı ben de biliyorum.
  • Sen hangi hakla bana insani konuları hatırlatıyorsun? Biz sizin ikiyüzlülüğünü çok iyi biliriz. İnsani yardımlarda dünyada birinci sırada olmuş bir ülkeye kimse ders veremez.

‘RAHATSIZ OLDUYSAN AÇIKÇA SÖYLE, MERT OL’

  • Terör örgütü ile mücadelemizden rahatsız olduysan onu da açıkça söyle. Mert ol, ikiyüzlü olma, dürüst ol. Hem terör örgütüne silah vereceksin ondan sonra da silah verdiğin kısımdakiler ayaklanacak ondan sonra sivillerden endişe ediyoruz da fazla uzamasın da. Ne fazla uzamasın kardeşim? Bittiği yere kadar gideceğiz tükendiği yere kadar gideceğiz. Onları temizledikten sonra oraları Suriyelilere teslim edeceğiz.
  • Suriye’nin taprağında gözümüz yok. Bizim için DEAŞ da, PKK da PYD de, FETÖ de aynıdır. YPG Suriye’nin yüzde 25’ini kontrol ediyor.
İlgili Terimler :

YORUMLAR