CHP’li Tekin, ‘Adalet Yürüyüşü’ anket sonucunu açıkladı
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ‘Adalet Yürüyüşü’ne verilen desteğe ilişkin araştırmanın sonucunu açıkladı: “Vatandaşın yüzde 60’ı destekliyor.”
Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ve 25 gün süren ‘Adalet Yürüşü’ne vatandaşlar ve siyasi partilerin ne oranda destek verdiğine ilişkin araştırmanın sonucunu açıkladı.
AKP’LİLERİN YÜZDE 12’Sİ, MHP’NİN YÜZDE 37’Sİ DESTEKLİYOR
‘Adalet Yürüyüşü’ anketi sonucuna göre Tekin “Vatandaşın yüzde 60’ı destekliyor” dedi.
CNNTürk’de Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında konuşan Tekin, “Vatandaşların ‘mevcut hukuk sisteminden memnun musunuz?’ sorusuna yüzde 74 ‘hayır’ diyor. Adalet Yürüşü’ne yüzde 60 destek var, yüzde 18 tarafsız, yüzde 6,5’i haberdar değil. Siyasi parti desteğinde AKP’lilerin yüzde 12’si yürüşüyü destekliyor, MHP’nin yüzde 37’si, CHP ve HDP’de de yüksek oranda yürüşüye destek var” ifadelerini kullandı.
‘İDAM’ SORUSUNA YANIT
İdam tartışmalarına ilişkin soruya yanıt veren Tekin, “Şiddetle karşıyım. Allah’ın verdiği canı Allah alır” ifadelerini kullandı.
-
Recep Genel: Televizyon mahkemesi kuruyorlar
-
Meksika açıklarında 7.3 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapılıyor
-
İstanbul’da toplu taşımaya zam geldi: Metro, metrobüs, taksi ve otobüs bileti fiyatları ne kadar oldu?
-
Araz Gündüz: Asi Nine’nin Bayatıları (Əsi nənənin bayatıları)
-
Nasuh Mahruki 15 Temmuz paylaşımı nedeniyle tutuklandı
-
CHP’ye mutlak butlanın iptal başvurusu Yargıtay’a ulaştı
