Dünyanın Hizbullah’ı Hedef Alması Gücümüzün Delilidir

28.01.2018 14:03

Kişi Okumuş

0 Yorum

Dünyanın Hizbullah’ı Hedef Alması Gücümüzün Delilidir

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Safiyuddin, Lübnan’daki bazı partilerin Hizbullah’a karşı tutumlarını eleştirdi.

Seyyid Haşim Safiyuddin şu ifadelerde bulundu: ‘Lübnan’da, Hizbullah’ı nasıl hedef alacaklarından başka işleri kalmayan bazıları, bizim seçimler yasasının onaylanması sürecindeki taraflardan sadece biri olduğumuzu bildikleri halde, ya “Hizbullah, seçimler yasasını onaylayan taraftır” diyor ya “Hizbullah ülkedeki koalisyonları yönetiyor” diyor ya da “Hizbullah müttefikleriyle birlikte gelecek parlamento seçimlerinde sandalyelerin büyük bir kısmını alacak, buna engel olmalıyız” diyorlar.

Dünya bugün Hizbullah’ı da mercek altına almıştır ve bu bizim gücümüze delalet etmektedir. Eğer bazıları, seçimler ya da siyasi, kültürel ve medya alanındaki konularda Hizbullah’a ve yetkililerine yönelik karalama kampanyalarının bizi zayıflatacağını düşünüyorlarsa onlara şunu söylüyoruz: Biz, sizin bu saldırılarınızı memnuniyetle karşılıyoruz, çünkü sizin bu oklarınızın ve zehirlerinizin güçsüzlüğünüzün bir sonucu olduğunu biliyoruz.

Hizbullah da bütün Lübnanlılar gibi bu seçimlere katılacaktır. Bizim kendi oyumuz vardır ve diğerlerinin de kendi oyu. Yani sonuç olarak aynı diğerleri gibi biz de bu seçimlere katılacağız. Ama diğerlerini sinirlendiren şey, Hizbullah ve müttefiklerinin seçimlerden önce de seçimler sırasında da ve seçimlerden sonra da birbirine bağlı olarak kalacağıdır.’

Lübnan’daki seçimler, 6 Mayıs’ta düzenlenecektir.

İlgili Terimler :

YORUMLAR