Erdoğan ile Ruhani, Afrin operasyonunu ve Suriye’yi görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani telefonda görüştü. Görüşmede Afrin ve İdlib ile Suriye’deki son gelişmeler ele alındı.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının verdiği bilgiye göre görüşmede, başta Afrin ve İdlib olmak üzere Suriye meselesindeki son gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunuldu.
ZEYTİN DALI, ASTANA VE SOÇİ GÖRÜŞÜLDÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, ‘terörle mücadelede’ işbirliğinin önemi vurgulandı. İki lider, Suriye meselesine çözüm bulmaya yönelik çabalar çerçevesinde Astana süreci ve Soçi Kongresi’ne de değindiler.
İRAN’A TAZİYE
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme vesilesiyle, İran’da yolcu uçağının düşmesi neticesinde hayatını kaybedenler için Ruhani’nin şahsında tüm İran halkına taziyelerini de iletti.
Erdoğan bugün ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de bir telefon görüşmesi yapmıştı.
-
BRICS ülkelerinden Ortadoğu’da itidal çağrısı
-
Cahit Kılıç: Aydın Namusu: Hakikatin Fedaileri!
-
Suudi Arabistan, Irak’tan düzenlenen SİHA saldırısından sonra önemli boru hattını kapattı
-
Zeynep Altıok Akatlı: Üç gün, bir memleket…
-
Trump’tan İran mesajı: ‘Savaş çok yakında sona erecek’
-
Pezeşkiyan: Hürmüz Boğazı, ABD ablukayı ve saldırıları durdurursa açılacak
