Haşdi Şaabi’ye Saldıranlar Teröre Destek Verenlerdir

19.06.2018 12:11

Kişi Okumuş

0 Yorum

Haşdi Şaabi’ye Saldıranlar Teröre Destek Verenlerdir

Irak Asaib-i Ehl-i Hak Hareketi, Irak-Suriye sınırında Haşdi Şabi güçlerinin mevziisine düzenlenen saldırıdan amacın terörist grupları desteklemek olduğunu belirterek, her iki ülkeye yönelik tehditler karşısında kararlılık ve kudretle durmak gerektiğini vurguladı.

Asaib-i Ehl-i Hak Hareketi bugün yaptığı açıklamada; Irak-Suriye sınırında Haşdi Şabi’ye saldıran uçakların kimliğinin Amerikalı-İsrailli olmakla sınırlı olduğunu kaydetti.

Terör örgütleriyle mücadele eden güçlere karşı bu saldırının bir senaryo çerçevesinde gerçekleştiğine dikkat çeken Asaib-i Ehl-i Hak, bu senaryo hakkında birçok soru işaretleri olduğunu belirtti.

Açıklamada; Irak hükümetinden bu saldırıyı gerçekleştirenlerin kimliğinin belirlenmesi için derhal gerekenleri yapması istendi.

Hareket açıklamasında, Irak hükümetinin Irak’ın ulusal güvenliğinin lehine olmayan itirazlarına aldırış etmemesi gerektiğini vurgulayarak, Suriye sınırları içinde güvenlik sağlanmadan Irak sınırlarında güvenliğin sağlanmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Asaib-i Ehl-i Hak, yasal olarak Suriye topraklarında bulunan Iraklıların mevziisine düzenlenen saldırının terör örgütlerini desteklemek ve tekfirci gruplarla mücadele eden güçleri zayıflatmak için olduğunu belirtti.

İlgili Terimler :

YORUMLAR