IKBY, havalimanları konusunda Irak ile görüşmeyi kabul etti
IKBY, uluslararası uçuşların yapıldığı Erbil ve Süleymaniye havalimanlarına gözlemci gönderilmesi konusunda Irak hükümetiyle görüşmeyi kabul etti.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), havalimanlarının teslim edilmesini isteyen Irak hükümeti ile görüşecek.
Erbil’den yayın yapan Rudaw televizyonunun haberine göre, IKBY havalimanlarında gözlemci bulundurma konusunda Irak hükümetiyle görüşmeyi kabul etti. IKBY Ulaştırma Bakanı Mevlüt Murat, “Irak hükümeti ile Erbil ve Süleymaniye havalimanlarına gözlemci gönderilmesi hakkında görüşmeye hazırız” dedi.
Irak Başbakanı Haydar el İbadi, bağımsızlık referandumunun ardından, havalimanlarının ve sınır kapılarının 3 gün içinde Irak hükümetine teslim edilmesini istemişti.
BENZER HABERLER
-
Oyuncu Serhat Kılıç evinde ölü bulundu
-
Trump’ın temsilcileri Ukrayna Savaşı’nı ‘sona erdirecek bir öneriyle’ Moskova’da
-
Filenin Sultanları Sırbistan’ı 3-0 yenerek finale yükseldi
-
Hasan Kanaatlı: Bizler için miras bırakılan tarikat ve cemaatler tarihimizin en problemli meselelerinden biridir!
-
Putin’den Kiev’e yönelik ateşkes talimatı: 3 gün geçerli olacak
-
Batan Tuğberk İmamoğlu gemisi bulundu: Denizin 720 metre derinliğinde olduğu tespit edildi
YORUM BIRAK
YORUMLAR
Hiç yorum yapılmamış.
