İran: Şam istediği sürece Suriye’de kalacağız

10.06.2018 21:08

Kişi Okumuş

0 Yorum

İran: Şam istediği sürece Suriye’de kalacağız

İran Meclis Başkanı Danışmanı Emir Abdullahiyan, “Suriye’nin meşru hükümeti İran’ın askeri danışmanlık desteğini istediği sürece ülkede kalmayı sürdüreceğiz” dedi.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani’nin uluslararası ilişkiler danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, bugün yaptığı açıklamada Batı’nın uyguladığı çifte standart politikasına ilişkin, “Çifte standartların en önemli nedeni ABD’nin bu konuda yalan söylemesidir” dedi.
Emir Abdullahiyan, şöyle devam etti: Geçtiğimiz yıllarda Amerikalılar planlarına ulaşabilmek için DEAŞ’ın yanında durup ciddi bir şekilde destek vermiştir.
ABD Başkanı Donald Trump’ın 2018 ulusal güvenlik stratejisini eleştiren Emir Abdullahiyan, “Trump yeni stratejisini açıklarken yalan sözlerle Irak ve Suriye’de DAEŞ’i ortadan kaldırdıklarını öne sürdü. ABD başta olmak üzere Batı’nın davranışlarında her zaman çelişkilere tanık oluyoruz” ifadelerini kullandı.
İran İslam Cumhuriyeti ve müttefikleri terörizmle mücadelede konusunda Irak ve Suriye orduları ile birlikte önemli bir rol oynamıştır” diyen Emir Abdullahiyan, “Tüm dünya bu hususta İran ve direniş eksenine olağanüstü bir şekilde müteşekkir olması lazım” açıklamasını yaptı.
Hüseyin Emir Abdullahiyan, “Suriye’nin meşru hükümeti İran’ın askeri danışmanlık desteğini istediği sürece bu ülkede kalacağız. Suriye’nin herhangi bir noktasında teröristlere karşı bir operasyon düzenlenmesi gerekli olsa bile onlara yardım edebiliriz” diye konuştu.
İlgili Terimler :

YORUMLAR