İran’da Dolar Protestosu
İran’ın başkenti Tahran’da bir grup esnaf, ülkedeki ekonomik sorunlar ve döviz kurunda yaşanan yükselişi protesto etti.
İran’da döviz kurunda yaşanan artışa ve ekonomik soruna itiraz eden bir grup pazar esnafı, dükkanlarını kapatarak Tahran Büyük Pazar ve Meclis önünde protesto gösterisi düzenledi.
Tahran Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kerim İsfahani yaptığı açıklamada; Doların yükselmesini ve ekonomik sorunları protesto etmek isteyen bir grubun dükkanını kapattığını söyledi.
Kapalı mağazalar içinde yapılan protesto eyleminde dükkanının zarar görmesini istemeyen esnafın da olduğunu dile getiren İsfahani, protesto eylemi sonrası esnafın dağılarak dükkanlarını açtığını şuan pazarın normale döndüğünü belirtti.
Tahran Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı, yapılan bu itirazları siyasi ve inkılap karşıtı olarak görmemek gerektiğini bu itirazların sadece ekonomik sıkıntılara bir itiraz olduğunu söyledi.
-
Çin Dışişleri: İran’ın iç işlerine dışarıdan herhangi bir müdahaleye karşıyız
-
Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile son 24 saatte 2. kez görüştü
-
İran’daki protestolarda can kaybı 2 bin 500’ü aştı
-
Grönland Başbakanı Nielsen: ‘ABD’yi değil Danimarka’yı seçeriz’
-
Cahit Kılıç: Dünyamızı Kirletenler…
-
Erkan Saltan: Merhaba sabah…
