İran’dan IKBY’ye Uyarı

-Dünya - 17 Eylül 2017 19:28 A A

IKBY’nin 25 Eylül’de düzenleyeceği bağımsızlık referandumu ile ilgili açıklamada yapan İran, olası bir bağımsızlık ilanında sınır kapılarını kapatacaklarını açıkladı.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, Kürdistan Bölgesi’nin Irak’tan ayrılması durumunda, IKBY ile yapılan bütün anlaşmaları gözden geçireceklerini söyledi ve İran’ın IKBY ile yaptığı anlaşmaların Irak çerçevesi içinde olduğunu belirtti.

Şemhani yaptığı açıklamada, “Kürdistan Bölgesi, Irak’tan ayrılırsa, Kürdistan Bölgesiyle yaptığımız bütün anlaşmaları gözden geçiririz” ifadelerini kullandı.

Referandumun yapılması durumunda İran’ın, geçmiş yıllara göre farklı adımlar atacağını söyleyen Şemhani, İran’ın muhalif güçlerle, Kürdistan Bölgesi topraklarında mücadele edeceğini de ekledi.

İran, daha önce yaptığı açıklamada, IKBY referandumuna karşı olduğunu duyurmuştu. Olası bir bağımsızlık adımına karşı IKBY’yi uyaran İran, Irak’ın toprak bütünlüğünden yana olduğunu açıklamıştı.

-Dünya - 19:28 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.