İstanbul için turuncu yağış uyarısı

10.08.2022 17:57

Kişi Okumuş

0 Yorum

İstanbul için turuncu yağış uyarısı

İstanbul için yarın turuncu kodlu yağış uyarısı yapılırken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından vatandaşları hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.

Yerlikaya paylaşımında “Perşembe (yarın) sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli, Anadolu Yakası’nda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olalım” dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için turuncu kodlu uyarı yapılırken, “ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyılarda hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

AKOM’dan yapılan açıklamada da “Yağışların Çarşamba günü içerisinde etkisini artırması, yağış anında kuvvetli rüzgarla beraber yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor” denildi. Ayrıca yağışlı havanın perşembe akşam saatlerine kadar etkili olabileceği de belirtildi.

Yağışlı hava ile birlikte şimşek ve yıldırım aktivitesinin olmasının beklendiği açıklamada, “Kısa süreli ve ani bastıran sağanaklar şeklinde etkili olması beklenen yağışların bazı bölgelerde normalin üzerinde olması da muhtemel. AKOM, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olunmasını öneriliyor” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan sabah saatlerinde şiddetli yağışın etkili olduğu Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, Esenyurt, Ispartakule ve Arnavutköy’de su baskınları yaşandı. Su basan bazı yollarda araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

BBC Türkçe
İlgili Terimler :

YORUMLAR