Kremlin’den Putin ve Erdoğan Görüşmesine İlişkin Açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, telefonda bir görüşme yaptı. Görüşme sonrası Kremlin’den açıklama geldi. Açıklamada, iki liderin Suriye’deki siyasi çözümün öncelikleri için görüştükleri belirtildi.
Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugünkü telefon görüşmesinde, Suriye’deki siyasi çözümün önceliklerini belirleyerek Soçi’deki Ulusal Diyalog Kongresi’nin büyük katkıda bulunması gerektiğini kaydetti.
Açıklamada, “Suriye’deki çatışmanın siyasi çözümünün öncelikleri belirlendi. Soçi’de yapılacak Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nin büyük katkıda bulunması gerektiği kaydedildi” dendi.
Ayrıca düzenli kişisel temasların sürdürülmesi kararı alındığı ifade edildi.
Rus basın ve haber ajansları yöneticileriyle görüşmede, Rusya’nın Suriye’deki Hmeymim ve Tartus üslerine saldırıların İdlib’de Türkiye’nin kontrolündeki arazilerden yapıldığı iddialarının iki ülke arasındaki ilişkileri nasıl etkileyeceği yönündeki soruları yanıtlayan Putin, “Bu salona girmeden önce, komşu odada Türkiye Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip Erdoğan) ile telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Bu durumu da konuştuk” demişti.
-
Neşe Doster: Kültürel belleğe kazınanları anlamaya ve anlamlandırmaya çalışmak…
-
Ceyda Karan: “NATO ‘ortak düşman’ belirleyemedi, F-35 konusu şüpheli”
-
İsrail’de seçim tarihi netleşti: 27 Ekim’de sandık kurulacak
-
Mete Gazoz’dan İspanya’da altın madalya
-
İran medyası: Keşm Adası ve Bender Abbas yakınlarına denizden gelen 10-11 füze fırlatıldı
-
Sanatçı Haluk Levent gözaltına alındı
