Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek dahil 13 kişi gözaltına alındı
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Menderes Belediyesi Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 16 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Çiçek dahil 13 kişi 4 Ağustos Salı günü gözaltına alındı.
Başsavcılıktan yapılan açıklamada soruşturmanın, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “rüşvet”, “irtikap”, “resmi belgede sahtecilik”, “görevi kötüye kullanma” ve “imar kirliliğine neden olma” suçlarına ilişkin yürütüldüğü ifade edildi.
Sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında polis ekipleri belediye hizmet binasında ve bazı adreslerde arama yaptı.
Gözaltına alınanlar, sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldü.
İlkay Çiçek, 2024 yerel seçimlerinde oyların yüzde 46,11’ini alarak CHP’den İzmir’in Menderes ilçesine belediye başkanı seçilmişti.
Son yerel seçimlerden bu yana aralarında İstanbul, Adana, Bursa ve Antalya’nın da bulunduğu 50’yi aşkın il ve ilçede belediye başkanları tutuklandı veya görevden uzaklaştırıldı, bazılarına da kayyum atandı.
Kaynak: BBC Türkçe
-
Cahit Kılıç: Kemiyet arş-ı âlâya merdiven uzatırken; keyfiyet yerlerde zelil…
-
Avrupa genelinde orman yangınları: Binlerce kişi evlerini terk etti
-
Rusya, Ukrayna’nın saldırıları sürerken yeni akaryakıt sıkıntısıyla karşı karşıya
-
İran Kızılhaç’tan yardım istedi: Pilotlarımız Katar’da rehin
-
Filistin’de 20 yıl sonra yapılacak genel seçimler için seçmen kaydı başladı
-
Pezeşkiyan: Sorunumuz kat kat arttı ve gelirimiz de azaldı
