Merkel’den Erdoğan’a mülteciler için çağrı

26.06.2018 08:24

Kişi Okumuş

0 Yorum

Merkel’den Erdoğan’a mülteciler için çağrı

Almanya başbakanı Angela Merkel, Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması vesilesiyle tebrik ederken, Ankara ve Avrupa arasında mülteciler buhranı ile mücadele için daha fazla işbirliğine vurgu yaptı.

Merkel, Erdoğan’a gönderdiği tebrik mesajında, iki ülke arasındaki dostluk ve iki ülke halkları arasında yakın ilişkilere temas ederek, ”İki ülke arasındaki ilişkiler son yıllarda Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerden dolayı etki altında kaldı ve Ankara bu gelişmeler karşısında ciddi olarak sorumluluğunu gösterdi’ cümlesine yer verdi.

Almanya başbakanı, iki ülke ilişkilerinin son yıllarda inişli çıkışlı bir süreç yaşadığını belirtirken, Türkiye halkının demokratik katılımının  güçlendirilmesi, anayasa hakimiyetinin korunmasını isterken, ikili işbirliklerin daha da arttırılmasını istedi.

Bu arada Almanya  Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre görüşmede Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier de,  24 Haziran’daki seçim zaferinden dolayı tebriklerini ilettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başarılar diledi.

Parstoday

İlgili Terimler :

YORUMLAR