Siyaset bilimci ve tarih profesörü Mete Tunçay hayatını kaybetti
Siyaset bilimci ve tarih profesörü Mete Tunçay hayatını kaybetti. Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir Etiler Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan Tunçay’ın vefat haberini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyasi Tarih Anabilim Dalı Başkanı Mehmet Öznur Alkan duyurdu.
Alkan, şu ifadeleri kullandı:
“Mete Tunçay hocamızı maalesef kaybettik. Çok üzüldüm. Bir devir kapanmış gibi üzüldüm Hocam, ağabeyim, yoldaşım, akıl hocam ve 45 yıllık dostumdu. Başta değerli eşi Gönül Paçacı olmak üzere bütün sevenlerine başsağlığı ve sabır dilerim. Cenazeyle ilgili bilgi gelince paylaşacağım” ifadelerini kullandı.
Tunçay’ın cenazesinin bugün ikindi namazını müteakip Levent Afet Yolal Camii’nden kaldırılacağı, Feriköy Mezarlığı’na defnedileceği bilgisi paylaşıldı.
-
Avrupa Parlamentosu, tarihinin en katı göç yasasını onayladı
-
G7, Ukrayna’ya silah desteğini artırma ve Rus ekonomisine daha fazla baskı yapma konusunda anlaştı
-
Anlaşma öncesi kritik adım: İran tankerleri Hürmüz Boğazı’ndan geçti
-
SAMP/T: NATO, Konya’ya İtalyan füze sistemi konuşlandırıyor
-
CHP’de kritik gün: Olağanüstü kurultay imzaları sunuldu, Özel ‘CHP’nin kalbini vermeyiz’ dedi
-
Cahit Kılıç: Babama gurban olim, eyi ki de gapadur!
