Steinmeier Almanya-ABD ilişkilerinden endişeli
Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Alman-Amerikan ilişkilerinin “tamir edilemez bir zarar” görebileceği uyarısında bulundu. Steinmeier, izolasyon politikasının ABD’de “rönesans” yaşadığını ifade etti.
Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Alman-Amerikan ilişkilerinin mevcut durumunun kendisini endişelendirdiğini söyledi.
Steinmeier, Salı günü ABD’nin Los Angeles kentindeki bir etkinlikte yaptığı konuşmada, iki ülke arasında geçmişte de anlaşmazlıklar yaşandığını belirterek ilişkilere “bugünkü sarsıntıların verdiği zararların” çok daha derin, uzun ömürlü ve “en önemlisi tamir edilemez” olabileceği uyarısında bulundu.
Trump yönetimi altındaki ABD’de izolasyonizm politikasının “bir rönesans yaşadığı” yorumunda bulunan Steinmeier, diğer yanda da AB’nin çok aşamalı iç krizlerinden ötürü “kendisiyle meşgul olduğunu” belirtti.
Öte yandan Steinmeier, Almanya ve ABD’nin birbirlerinden uzaklaşmasına neden olan “güçlerin”, etkilerini Trump henüz göreve başlamadan önce göstermeye başladığını savundu. Transatlantik ilişkilerde yaşanan yabancılaşmanın nedenleri arasında ABD’nin yüzünü daha yoğun bir biçimde Asya ve Çin’e dönmesinin bulunduğunu kaydeden Steinmeier, “Avrupa’nın ekonomik ağırlığının diğer dünya bölgelerine” kaydığını dile getirdi.
-
Doç. Dr. Çağlar Erbek: Köklenmiş Modernlik Manifestosu
-
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Bir seçim kaybedersem bir dakika daha durmam
-
Arakçi: Çelişkili mesajları en büyük sorun, Amerikalılara güvenmiyoruz
-
Borsa işlemleri kaydı, Trump’ın büyük teknoloji hisselerinden yüksek kazanç sağladığını ortaya koydu
-
Yunanistan, 2026’nın ilk çeyreğinde tahminleri aşarak bütçede 5 milyar euro fazla verdi
-
İspanya Başbakanı Sanchez’den Filistin bayrağı açan Lamine Yamal’a destek: Gurur duyuyoruz
