Suriye IŞİD’i, ABD Suriye’yi vurdu

18.06.2018 12:40

592 Kişi Okumuş

0 Yorum

Suriye IŞİD’i, ABD Suriye’yi vurdu

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Suriye-Irak sınırındaki Ebu Kemal ilçesine bağlı Hiri’de Suriye ordusuna ait mevzileri vurdu. Saldırı, Suriye ordusunun Mayadin bölgesinde 2000 kilometrekarelik bir alanı terörden arındırmasından yalnızca 3 gün sonra gerçekleşti.

Suriye devlet ajansı SANA, ABD öncülüğündeki koalisyonun, Suriye-Irak sınırına 3 km. uzaklıktaki Hiri’de, Suriye ordusuna ait bir mezviyi bombaladığını, saldırıda birçok Suriyeli askerin öldüğünü duyurdu.

Haberde söz konusu saldırı, “Terör örgütlerinin, Suriye ordusunun başarıları nedeniyle çöken morallerini yükseltmek için çaresizce atılmış bir adım” olarak değerlendirildi.

Fransız haber ajansı AFP, Suriye ordusunun, saldırının gerçekleştiği bölgede IŞİD’e karşı operasyonlar yürüttüğünü bildirdi.

ABD’Lİ SÖZCÜ YALANLADI

Londra Merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırıda 38 kişinin öldürüldüğünü öne sürdü. ABD’li koalisyon sözcüsü Sean Ryan ise yayınladığı açıklamada saldırıyı yalanladı.

Aydınlık

İlgili Terimler :

YORUMLAR

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz