Zeytin Dalı Harekâtı’nda 23’üncü Gün
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin’e yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtı’nda bugün (11 Şubat 2018) bir asker daha şehit oldu.
Dünkü çatışmalarda da 11 asker hayatını kaybetmişti.
TSK’dan yapılan açıklamada, “harekâtın başladığı günden bu yana 1266 teröristin etkisiz hâle getirildiği” bildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 19 hedef imha edilmiştir.
Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Afrin bölgesinde devam eden operasyonlarda PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD terör örgütü unsurlarıyla çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. 86 PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1.266 olmuştur.
Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz.”
-
BRICS ülkelerinden Ortadoğu’da itidal çağrısı
-
Cahit Kılıç: Aydın Namusu: Hakikatin Fedaileri!
-
Suudi Arabistan, Irak’tan düzenlenen SİHA saldırısından sonra önemli boru hattını kapattı
-
Zeynep Altıok Akatlı: Üç gün, bir memleket…
-
Trump’tan İran mesajı: ‘Savaş çok yakında sona erecek’
-
Pezeşkiyan: Hürmüz Boğazı, ABD ablukayı ve saldırıları durdurursa açılacak
