AB’den IKBY’ye Referandumu İptal Etme Çağrısı
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB’nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) 25 Eylül’de gerçekleştirilmesi planlanan bağımsızlık referandumunun iptal edilmesi çağrısı yaptığını belirtti.
Mogherini açıklamasında “AB, her zaman Irak’ın birliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünü desteklediğini hatırlatıyor. Teklif edilen referandum gibi tek taraflı eylemler zarar verici ve bunlardan kaçınılmalı” ifadelerini kullandı.
IKBY ile Bağdat arasında henüz çözüme kavuşturulmamış sorunlar olduğunu belirten Mogherini, AB’nin bu sorunların Irak anayasası çerçevesinde ortak bir karara götürecek yapıcı ve barışçıl diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğinden yana olduğunu kaydetti.
Mogherini, istenmesi halinde bu sürece destek vereceklerini de ifade etti.
-
Prof. Dr. Barış Doster: Suriye’deki İsrail saldırısı neleri gösterdi?
-
Han Ayvaz Adıgüzel: Aldığı notları okuyamama…
-
Bulgaristan Başbakanı’ndan İran’a: Ülkemize konuşlu ABD uçakları güneye uçmuyor
-
Paşinyan: AB’ye resmî üyelik başvurusu yapacağız
-
Okyanuslar ve denizler hiç olmadığı kadar sıcak
-
AB’den Ukrayna’ya 6,1 milyar euroluk silah bütçesi
