Afganistan’da deprem, ölü ve yaralılar var
Afganistan’ın doğusunda meydana gelen 6,0 büyüklüğündeki depremde 622 kişinin öldüğü duyuruldu. Taliban yönetiminin içişleri bakanlığı felakette 1300’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.
Yerel saatle gece yarısı meydana gelen depremde ölü ve yaralı sayısının artmasından korkuluyor.
Arama kurtarma ekipleri birçok bölgede depremzedelere ulaşmakta zorlanıyor.
BBC’ye konuşan yetkililer, 100’den fazla yaralının hastanelerde tedavi gördüğünü açıkladı.
Taliban yönetiminden çeşitli kaynaklar onlarca evin yıkıldığını ve “enkaz altında” olduğunu söyledi.
Taliban hükümet yetkilileri, insani yardım kuruluşlarına, heyelan ve sel nedeniyle yalnızca hava yoluyla ulaşılabilen bazı uzak dağlık bölgelerde kurtarma çalışmalarına yardım etme çağrısı yaptı.
Depremin merkez üssü, Afganistan’ın en büyük beşinci kenti olan, Nangarhar vilayetinin de başkenti Celalabad’a 27 kilometre uzakta ve yerin 8 kilometre altında.
Deprem, Afganistan’ın başkenti Kabil’den, 300 kilometreden uzak mesafedeki Pakistan’ın başkenti İslamabad’a kadar birçok bölgede binaları salladı.
Afganistan’da depremden en çok etkilenen vilayetler ise Kunar ve Nangahar oldu.
Ülkede özellikle bazı dağlık bölgelerde hasarın ağır olduğu bildiriliyor.
Afganistan’da Ekim 2023’te ülkenin batısındaki Herat vilayetinde meydana gelen depremde en az 2400 kişi hayatını kaybetmişti.
Kaynak: BBC Türkçe
-
Hasan Kanaatlı: Yurt dışında kullanılmak üzere propaganda ve açıklama başlıkları…
-
Erkan Saltan: Sabrın sonu; tebessüm…
-
Özgür Özel’den ara seçim çağrısı: ‘Bu millet artık bir devri kapatmak, yeni bir devri başlatmak istemektedir’
-
IMF, savaştan dolayı bu yıla ilişkin küresel ekonomik büyüme tahminini düşürdü
-
Siverek’te lisede silahlı saldırı: 16 yaralı var, saldırgan hayatına son verdi
-
Çin’den ABD’ye Hürmüz çıkışı: ‘Abluka tehlikeli ve sorumsuz’
