Almanya’daki seçimlerde 3. olan aşırı sağcı AfD’nin lideri Frauke Petry istifa etti
Almanya’daki seçimlerde 3. olarak parlamentoya girmeye hak kazanan, İslam ve göçmen karşıtı aşırı sağcı Almanya için Alternatif partisinin (AfD) Eş Genel Başkanı Frauke Petry istifa etti.
Alman basını, seçimleri yüzde 12.6 oranında oy alıp 3. sırada tamamlayan, İslam ve göçmen karşıtı aşırı sağcı AfD’nin Eş Genel Başkanı Frauke Petry’nin istifa ettiğini duyurdu.
Speiegel Online ve diğer basın kuruluşlarının duyurduğuna göre Petry “Bu adımı takip edeceğim açık” diye konuştu.
Ancak Petry tam olarak hangi tarihte istifa edeceğini söylemedi.
Petry’nin istifa haberi Almanya parlamentosunda (Bundestag) partisinin üyesi olarak değil bağımsız milletvekili olarak yer alacağını dün açıklamasından sonra geldi.
PARTİSİNİN DAHA ILIMLI KANADINDA YER ALIYOR
Dünkü açıklamanın ardından AfD’nin önde gelen isimlerinden Alice Weidel, Petry’e ‘daha fazla zararı önlemek’ için partiden istifa etmesi çağrısı yapmıştı.
2015’ten beri AfD’nin eş başkanlığını ve parti sözcülüğünü yürüten Petry’nin partinin ‘daha ılımlı’ kanadında yer aldığı da belirtiliyor.
-
Cahit Kılıç: Hukuksuz kanun mu, kanunsuz hukuk mu?
-
Zeynep Altıok Akatlı: Zeytin dalı ve barış…
-
İran: Hürmüz Boğazı yakınlarında ABD’ye ait MQ-9 tipi İHA düşürüldü
-
Mansur Yavaş’tan ‘başka partiye geçme’ iddialarına yönelik mesaj: ‘Gelişme olursa benden duyarsınız’
-
Lavrov’dan Türkiye’nin Karadeniz teklifine yanıt: Saldırıları biz başlatmadık
-
Rusya Kramatorsk’ta Ukrayna petrol limanını vurdu: Bir ölü, 17 yaralı
