Almaz-Antey: S-400’leri yurtdışına sevk etmeye hazırız
Rus hava savunma şirketi Almaz-Antey Genel Müdür Yardımcısı Vyaçeslav Dzirkaln, S-400 füze savunma sistemlerini hem Rus ordusuna hem de yabancı ülkelere sevk etmeye hazır olduklarını söyledi.
Moskova bölgesindeki Jukovski kentinde düzenlenen MAKS-2017 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Almaz-Antey Genel Müdür Yardımcısı Vyaçeslav Dzirkaln, “Almaz-Antey’in üretim kapasitesi, S-400 füze savunma sistemlerini hem Rusya ordusuna hem de yabancı ülkelere sevk etmeyi mümkün kılıyor” dedi.
Almaz-Antey’in Nijniy Novgorod ve Kirov’da iki büyük fabrikayı hizmete soktuğunu, ayrıca bu yıl St. Petersburg’da üç fabrika ve üç enstitünün yer aldığı şirketin Kuzeybatı Bölge Merkezi’nin inşasını tamamlayacaklarını anımsatan Dzirkaln, şu ifadeleri kullandı: “Bu kapasiteler sayesinde hem Rus ordusunun siparişlerini hem de uluslararası sözleşmelerdeki siparişleri yerine getireceğimizden eminiz.”
Rusya ve Türkiye’den yapılan açıklamalara göre iki ülke, uzun süredir yürüttükleri S-400 sevkiyatına ilişkin görüşmelerde sona yaklaştı.
Öte yandan Hindistan’la bu konuda görüşmelere devam eden Rusya’nın S-400’leri sevk edeceği ilk ülke Çin olacak.
Sputnik
-
Recep Genel: Çaresizlik…
-
Özgür Özel: Macaristan’da tüm dünyaya önemli bir mesaj verildi
-
İtalya Başbakanı Azerbaycan’a gidiyor: Roma-Bakü hattında enerji diplomasisi
-
Mandelson krizi: Epstein bağlantısı sonrası Starmer’a istifa çağrısı
-
Avrupa aşırı sağı Milano’da, sol liderler Barcelona’da buluştu
-
Gülistan Doku soruşturmasında tutuklu sayısı dokuza çıktı
