Azerbaycan Dağlık Karabağ’da Ermenistan ordusunu vurdu
Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin Dağlık Karabağ’da Ermenistan’ın ordu birliklerini vurduğu açıklandı.
Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın sitesinde konuyla ilgili yayınlanan açıklamada, “Ermenistan tarafından yeniden planlanan sabotajın önlenmesi ve 7 Temmuz’da Alahanlı köyünde hayatını kaybeden sivil vatandaşlarımızın intikamının alınması amacıyla Azerbaycan ordusu, karşı tarafın teyakkuz durumuna geçirilen kuvvetlerine ve özellikle Ermeni ordusuna ait taburun savunduğu bölgede belirlenen hedeflere isabetli atışlar gerçekleştirdi” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada ayrıca ‘Cephenin Fuzuli ve Hocavend istikametinde karşı tarafa ait taburun savunduğu bölgedeki birliklerde yer alan çok sayıdaki insan gücünün imha edildiği, birkaç askeri aracın tamamen devre dışı bırakıldığı ve askeri altyapıya ait diğer tesislerin yenilenemeyecek şekilde yıkıldığı’ belirtildi.
Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ordusunun saldırısında ölülerin olmadığını açıkladı. Açıklamada, “Saldırılara yanıt veriliyor ve verilecek” dendi.
-
Rusya-Ukrayna hattında gece boyunca karşılıklı saldırılar: En az üç kişi yaşamını yitirdi
-
Deniz Göktaş: Bir kuşağın ruh halini anlatan komedyen
-
Avrupa yanıyor: Rekor sıcaklar doğuya yayılıyor
-
İran Dışişleri: Güney sahillerine saldırı mutabakatın ihlali
-
Evrensel muhabiri Doğa Baskan tahliye edildi
-
ABD, bir yük gemisine saldırının ardından İran’ı vurdu
