BM: Refah’a saldırı kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyük bir trajedi olur

05.05.2024 14:50

Kişi Okumuş

0 Yorum

BM: Refah’a saldırı kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyük bir trajedi olur

Erdoğan: Aramızda 9,5 milyar dolarlık bir ticaret hacmi vardı. Bu ticaret hacmini de biz yok farz ederek bu kapıyı kapattık

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, İsrail’in Refah’a yapacağı bir kara harekatının “kelimelerle ifade edilemeyecek bir trajediden başka bir şey olmayacağı” uyarısında bulundu.

BM yöneticisi Griffiths, İsrail’in Gazze’nin güneyindeki Refah kentine askeri saldırı düzenlemesi durumunda yüz binlerce insan “yakın ölüm riskiyle karşı karşıya kalacak” dedi.

İsrail’i uyaran Griffiths, Refah’ın işgali “kelimelerin ötesinde bir trajediden başka bir şey değil” ifadesini kullandı.

Refah şehri, Filistinlilere yönelik insani yardım için kritik bir cankurtaran simidi özelliği taşırken, şu anda Gazze’nin diğer bölgelerinden gelen binlerce Filistinliye ev sahipliği yapıyor.

Refah’ın Hamas’ın “kalesi” olouğu iddiasını dile getiren İsrail daha önce şehre kara harekatı başlatacağını açıklamıştı.

Bunun üzerinde dünyanın dört bir yanından liderler İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yu Refah’a yapılacak herhangi bir saldırı konusunda uyarılarda bulundu.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, son olarak dütn yaptığı açıklamada ülkesinin böyle bir saldırıya vereceği tepkinin Başkan Joe Biden’a bağlı olacağını ancak şu anda “koşulların herhangi bir operasyon için uygun olmadığını” söyledi.

 

tr.euronews.com

 

İlgili Terimler :

YORUMLAR

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz