Fotoğraf, dün sabah Filistinli gazeteci YunusTiravi tarafından paylaşıldı. Tirawi, heykelin Lübnan’daki Hristiyan bir kasaba olan Debel’de bulunduğunu söyledi.
Lübnan’da bir İsrailli askerin Hz. İsa heykelini parçaladığını gösteren rahatsız edici bir görüntü internette dolaşıma girdi.
İsrail Savunma Kuvvetleri görüntüyü inceleyerek, bunun gerçek bir fotoğraf olduğunu ve bir IDF askerinin Güney Lübnan’da görev yaptığı sırada ‘bir dini sembolü şiddet kullanarak parçaladığını’ doğruladı.
IDF, X platformunda yaptığı açıklamada, “olayı büyük bir ciddiyetle ele aldığını ve askerin davranışının birliklerinden beklenen değerlerle tamamen uyumsuz olduğunu” kaydetti.
Günün ilerleyen saatlerinde yapılan resmi açıklamada fotoğrafın yapay zeka ürünü olmadığı doğrulandı:
Bugün erken saatlerde yayımlanan ve bir IDF askerinin Hristiyan bir sembole zarar verdiğini gösteren fotoğrafa ilişkin ilk incelemenin tamamlanmasının ardından, görüntünün Güney Lübnan’da görev yapan bir IDF askerini gösterdiği tespit edilmiştir.
‘En büyük müttefikimiz…’
Eski Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Üyesi, Cumhuriyetçi siyasi Marjorie Taylor Greene de X hesabından yaptığı paylaşımda İsrailli askerin fotoğrafına yer vererek “Her yıl milyarlarca vergi dolarımız ve silahlarımızı alan en büyük müttefikimiz” notunu düştü.
Trump’tan henüz yorum yok
Yakın zamanda sahnede yaptığı rahatsız edici bir cinsel yorumla izleyicileri susturan Trump ise bu şok edici görüntü hakkında henüz yorum yapmadı.
