Musul’dan Sonra Sıra Telafer’de

17.07.2017 11:51

Kişi Okumuş

0 Yorum

Musul’dan Sonra Sıra Telafer’de

Musul’un alınması sonrasında Irak ordusundan bu kentin batısında yer alan, yoğun Türkmen nüfusuyla dikkat çeken ve halen IŞİD’in elinde olan Telafer kentiyle ilgili kritik açıklama geldi. Musul Operasyonlar Komutanlığı Komutanı Korgeneral Abdulemir Yarullah, “Telafer ve diğer bölgelerin kurtarma operasyonuna yakında başlayacağız” dedi.

IRAK’ta 3 yıl sonra Musul kentinin tamamının terör örgütü IŞİD’den 10 Temmuz’da alınmasının ardından gözler bu örgütün bu ülkede elinde kalan yerleşimlerine çevrildi. IŞİD, Irak’ta Musul dışında bu şehrin batısında yer alan Telafer ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) elindeki petrol zengini Kerkük kentine komşu Havice kentleri ile batıdaki Enbar vilayetinin bir bölümünde denetimini sürdürüyor.

Nüfusunun büyük çoğunluğu Iraklı Türkmenlerden oluşan Telafer kentinin durumu ile ilgili Irak ordusundan dün önemli bir açıklama geldi. Musul Operasyonlar Komutanlığı Komutanı Korgeneral Abdulemir Yarullah, yaptığı açıklamada, “Musul’u kurtarma sözümüzü yerine getirdik. Telafer ve diğer bölgelerin kurtarma operasyonuna da yakında başlayacağız ve kentin tamamının kurtarıldığını ilan edeceğiz” dedi.

100 BİN HAŞD-İ ŞABİ GÜCÜ

Irak güçlerinin, IŞİD’e karşı dünyanın hiçbir ordusunda görülmeyen kapasitede bir savaş yürüttüğünü ileri süren Yarullah, “Güçlerimiz, dar sokaklara rağmen Musul’da IŞİD’i bitirebildi” ifadelerini kullandı. Yarullah, Musul operasyonunun 9 ay sürdüğünü belirterek, söz konusu operasyonda ordu, terörle mücadele, polis teşkilatı ve Haşd-i Şabi’den 100 binden fazla gücün yer aldığı bilgisini paylaştı. Yarullah, ayrıca Musul’un kurtarılması için 17 Ekim’de başlatılan operasyonlardan bu yana 25 binden fazla IŞİD’linin öldürüldüğünü söyledi.

İlgili Terimler :

YORUMLAR