Uluslararası Daruttakrip Kurumu ile yaptığım röportaj

-İslâmî Yazılar - 9 Şubat 2025 00:05 A A

Hasan Kanaatlı

h.kanaatli@hotmail.com

 

Yayın tarihi: 7 Şubat 2025

Türk düşünür Hasan Kanaatlı, Mescid-i Aksa’yla ilgili söyleşide:

“İnsanlığı kurtarmak” İran İslam Cumhuriyeti’nin nihai hedefidir/Dünya çapındaki Müslümanlar İran’ı destekliyor!”  dedi

Türkiye Ehl-i Beyt Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Kanaatlı, İmam Humeyni (RA) önderliğindeki İran İslam Devrimi’nin, İslami uyanış ve kalkışma ruhunu canlandırarak, Müslüman ve hatta gayrimüslim toplumlara özgüven kazandırdığını düşünüyor ve şunları söylüyor:

-’20. yüzyılın en önemli olaylarından biri, İslam dünyasındaki diğer İslami hareketleri harekete geçiren İmam Humeyni (RA) önderliğindeki İran Halkının İslam Devrimidir.”

Öte yandan Türkiye Ehl-i Beyt Dernekleri Federasyonu Başkanı ” Hasan Kanaatlı “, İran İslam Devrimi’nin İslami uyanıştaki iki rolü hakkında Yakın Haber Ajansı’nın uluslararası muhabirine açıklamalarda bulunarak, “İmam Humeyni (Allah ona rahmet etsin) bu büyük devrimin zaferinin ilk günlerinde Amerika, İsrail, İngiltere ve diğer Batı ülkelerinin rolü ve amacı hakkında açıkça konuşmuştu.” dedi ve şöyle devam etti:

-“Küresel istikbarın Saddam’ı İran’a karşı kışkırttığını ve İran’a savaş açtığını da gördük ve merhum İmam bu haksız ve eşitsiz savaşa karşı,  Mesihçi ruhuyla ve babacan şevkiyle karşılık verdi.”

Türkiye Ehl-i Beyt Dernekleri Federasyonu Başkanı, küresel istikbarın aynı uygulamayı sürdürdüğünü belirterek, “İran ve İran İslam Cumhuriyeti’yle ilişkili olan herkese yönelik haksız yaptırımlar, Batı’nın İran’ı yok etmek için kullandığı en zalim yöntem olarak değerlendirilebilir.” dedi. Bu arada İmam Hamaney’in İslam Cumhuriyeti’nin kurucusunun yolunu ve yöntemlerini nasıl sürdürdüğünü ve küresel istikbara karşı nasıl mücadele ettiğini tüm Müslümanlar ve dünya halkları bütün heyecanıyla izlemektedir!” diye de vurguda bulundu.

Kanaatlı, şunları da kaydetti:

Emperyalistten Batı yanlısına kadar tüm ülkelerde, yönetimleri ne olursa olsun, İran İslam Cumhuriyeti’ni destekleyen gerçek Müslümanlar vardır.

Gazze Savaşı’na da değinerek, “Gazze Savaşı sırasında, İsrail rejimini destekleyen Batı ülkelerinde bile, insanların hükümetlerine karşı gösteriler düzenlediğini ve çocukları öldüren İsrail rejimine destek vermeyi bırakmalarını istediklerini gördük. Bu, İslam Devrimi’nin dünya halkları üzerindeki etkisinin açık bir örneğidir” diye de hatırlatmada bulundu.

Ayrıca Türkiye Ehl-i Beyt Dernekleri Federasyonu başkanı Kanaatlı şunları da vurguladı:

“Doğu’dan Batı’ya İran İslam Cumhuriyeti liderlerinin fetvaları ve konuşmaları dünyadaki tüm insanlar için ilgi çekicidir ve onlara saygı duyarlar ve bu İslam Devrimi’nin meyvesidir. Tıpkı İsa’ya “Senden sonra lider olduklarını iddia eden insanlar olacak mı? Onların haklı mı haksız mı olduklarını nasıl bilebiliriz?” diye sorduklarında, O da “Meyvelerine bakın! Eğer meyveleri insanlığı vurguluyorsa biliniz ki haklıdırlar” cevabını vermişti!

Hükümet liderlerinin hedeflerine ve yaptıklarının sonuçlarına bakmak gerektiğini belirten Kanaatlı, “Filistin’de İsrail rejiminin fiiliyatının sonuçlarını açıkça gördük” dedi. Amerika ve Batılı ülkelerin de hedeflerimi gördük, küresel istikbarı destekleyen bazı İslam ülkelerinin hedefini de gördük. Ancak İran İslam Cumhuriyeti’nin nihai hedefi “insanlığın hayatını kurtarmaktır ve amacı Kur’an’dır!” dedi.

İslam Devrimi’nin meyvelerinin çok açık olduğunu düşünen Kanaatlı, şunları da kaydetti:

-“İran İslam Cumhuriyeti, Şiiler ve Sünniler ve hatta diğer semavi dinlerin mensupları arasında bile ayrım yapmaz, çünkü o ilahi sistem,  herkesi insan olarak ve yaşama hakkı bulunan bir varlık olarak kabul eder!”

09

-İslâmî Yazılar - 00:05 A A
BENZER HABERLER