Özel’den Kılıçdaroğlu’na meydanlardan çağrı: ‘2 milyon üyemize genel başkan seçtirelim’

-Gündem - 26 Mayıs 2026 15:03 A A

Mahkemenin mutlak butlan kararının ardından CHP’de genel başkanlık görevinden alınan Özgür Özel, İzmir’deki mitinginde Kemal Kılıçdaroğlu’na başkanlık seçimi çağrısı yaptı.

Özel, “Gel 2 milyon CHP üyesine genel başkan seçtirelim” çağrısında bulundu.

Miting sırasında Kılıçdaroğlu’na yoğun şekilde protesto sloganları da atıldı.

Özgür Özel, bu sloganları genel başkanlık seçiminin durdurabileceğini söyledi.

Özel, CHP üyelerinin katılımıyla yapılacak genel başkanlık seçimi sonrası bir kurultay toplayarak, genel başkanın resmi olarak tescil ettirilebileceğini de savundu.

Gündoğdu Meydanı’na yakın bir noktada yapılan mitingde Özel, “Bu benimle Kemal Bey arasında değil, milletle Tayyip Erdoğan arasında” ifadelerini de kullandı.

Konuşması sırasında Kılıçdaroğlu’na direkt olarak da seslendi:

“Kemal Bey, bu öfke sönümlenebilecek bir öfke değil. Bu öfke artık kaybetmekten bıkmış, iktidar ışığını görmüş olanların, ihanete uğradığını düşünenlerin öfkesi.

“Bunu için çok rica ediyorum; üyeyi, sokağı dinleyin, artık bu sorunu hızla ortadan kaldıralım. Bu öfke bitsin, hep birlikte iktidara yürüyelim. AK Parti’nin planı bir kez daha bizi yenmektir, buna izin vermeyin”

Özgür Özel kordon boyu Gündoğdu Meydanı'na doğru yürüdü
Özgür Özel kordon boyu Gündoğdu Meydanı’na doğru yürüdü

CHP İzmir İl Örgütü ilk olarak mitingi Cumhuriyet Meydanı’nda yapmayı planlıyordu.

Miting öncesi Cumhuriyet Meydanı ve çevresi demir bariyerlerle kapatıldı.

Ancak valiliğin, meydana ‘kısıtlı sayıda kişi alınabileceği’ gerekçesiyle miting için Gündoğdu Meydanı’nı işaret ettiği kaydedildi.

harita

Özel İzmir’e gelişinde havalimanında yaptığı açıklamada, alınan önlemler için “Gideceğiz millet neredeyse orada buluşuruz” dedi.

Cumhuriyet Meydanı etrafında toplanan kalabalığa polis müdahale etti.

Kalabalık TOMA’lardan sıkılan tazyikli sularla dağıtılmak istendi.

Polis müdahalesinin ardından yaya olarak meydan çevresinde toplanan kalabalığın yanına gelen Özel, Kordon’da arkasına aldığı kitleyle birlikte yürümeye başladı.

Polis, Cumhuriyet Meydanı etrafında toplanan insanlara tazyikli suyla müdahale etti
Polis, Cumhuriyet Meydanı etrafında toplanan insanlara tazyikli suyla müdahale etti
Polis müdahalesi esnasında bir kişi TOMA'nın üzerine çıktı
Polis müdahalesi esnasında bir kişi TOMA’nın üzerine çıktı
Polisin müdahalesinden etkilenenler oldu
Polisin müdahalesinden etkilenenler oldu

Miting sırasında Özgür Özel İletişim isimli hesaptan, “Gücümüzü makamdan değil halktan alıyoruz. Beton binalar, makam odaları sizin; meydanlar, sokaklar bizim!” mesajı verildi.

Özel, İzmir’deki program sonrası Manisa’ya geçiyor.

Kaynak: BBC Türkçe

-Gündem - 15:03 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.