Bayraklı Belediyesi’ne operasyon: 45 gözaltı
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, önceki dönem Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın liderliğinde hareket ettiği değerlendirilen bir yapılanmaya yönelik soruşturma kapsamında operasyon düzenlendiğini açıkladı.
Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre soruşturma, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ile birlikte yaoılan çalışmalarla yürütüldü.
Açıklamaya göre soruşturmada, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “rüşvet” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlarına ilişkin deliller elde edilmesi üzerine operasyon kararı alındı.
Aralarında önceki dönem Bayraklı Belediye Başkanı’nın, belediye ve belediye şirketlerinde görev yapmış yönetici ve çalışanların yanı sıra çeşitli şirketlerin yetkili ve sahiplerinin de bulunduğu toplam 48 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Eş zamanlı operasyonda 45 kişi gözaltına alındı.
Açıklamada, şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü, adreslerde arama ve el koyma işlemlerinin devam ettiği belirtildi.
-
Bayraklı Belediyesi’ne operasyon: 45 gözaltı
-
Nobel Fizik Ödülü, uzaydan gelen ‘hayalet parçacıkların’ izini süren Francis Halzen’a verildi
-
Ukrayna’da büyük siber sızma: Rus hacker PalachPro kritik askeri verilere ulaştı
-
Fransa’da öğrenci protestoları: Bir öğrenci polis çatışmasında elini kaybetti
-
Trump, ABD uçaklarını İngiliz üssünden çekmesine ‘bir tehdidin’ yol açtığını söyledi
-
Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen tutuklandı
