Gazeteciler İmamoğlu soruşturmasında ifade verecek
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteciler Ruşen Çakır, Yavuz Oğhan, Aslı Aydıntaşbaş, Soner Yalçın, Batuhan Çolak ve Şaban Sevinç’in savunmalarının alınması talimatı verdi.
Başsavcılıktan yapılan açıklamada gazetecilerin “İmamoğlu Çıkar Amaçlı suç örgütüne yönelik yürütülmekte olan soruşturma” kapsamında “yalan bilgiyi alenen yayma, suç örgütüne yardım etme” suçlamasıyla ifade verecekleri belirtildi.
Gazetecilerin hangi yazı ya da haberlerinin suçlamaya konu olduğu açıklanmadı.
Gazetecilerin bazılarının sabah polis eşliğinde evlerinden alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldükleri aktarılıyor.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, gazetecilerin emniyete götürülmesini “fiili gözaltı” ve “bütün bir muhalefeti, özgür basını sindirmeye, susturmaya yönelik açık bir gözdağı” olarak değerlendirdi.
Bulut, “Türkiye’de basın üzerindeki bu sistematik baskı, artık bir cadı avına dönüşmüştür” dedi.
Kaynak: BBC Türkçe
-
LGS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı
-
Petrol fiyatları marttan bu yana en düşük seviyeye geriledi
-
Kaja Kallas AB’nin dış politika rolü tartışmalarının odağında
-
Küba’dan ABD baskılarına karşı ekonomiyi liberalleştirecek reform hamlesi
-
ABD-İran anlaşmasında imzalar atılmak üzere
-
SpaceX’in halka arzı: Elon Musk dünyanın ilk trilyoneri oldu
