18° Açık

Marine Le Pen: Demokrasi tehdit altında, Macron iktidarı tükendi

-Avrupa - 19 Ekim 2026 11:41 A A
2027 cumhurbaşkanlığı seçimlerinin aşırı sağcı adayı, Fransa’yı sarsan isyan gününün ertesi ve Paris’te yağmalamalar yeniden başlarken konuştu.

“Bir güven krizinin içindeyiz” diyor cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen. Ona göre bu, “demokrasiye yönelik bir tehdit”. Ulusal Birlik lideri, sorumluluğu hem aşırı sola hem de, onun ifadesiyle “ne itibarı ne de otoritesi kalmış” Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a yüklüyor.

Marine Le Pen, Emmanuel Macron’un saat 20.00’de yapması beklenen ulusa seslenişinden iki saatten az bir süre önce konuştu.

Ulusal Birlik Partisi’nin başkanı ise “bugün Fransa’da artık düzen diye bir şey kalmadığını” savunuyor. Jordan Bardella’ya göre ülke cumartesi akşamı “aşağılandı”. RN lideri bu açıklamayı Paris’teki bir karakola yaptığı ziyaret sırasında dile getirdi.

Paris’te şiddet yeniden tırmanıyor

Marine Le Pen ve yardımcısı, Fransa’yı adeta sersemleten kaos gününden 24 saat bile geçmeden, Paris’te yağmalama olaylarının yeniden patlak verdiği bir anda söz aldı.

Pazar öğleden sonra Fransız başkentinde yeni şiddet sahneleri yaşandı.

Kentsel şiddete hızlı müdahalede uzmanlaşmış Cumhuriyet Güvenlik Şirketi CRS-8, üst üste ikinci gün yeniden konuşlandırıldı.

Gerginlikler yine Paris’in merkezinde, özellikle de République Meydanı çevresinde yoğunlaştı.

Çatışmalar, yüzlerce isyancı ile güvenlik güçlerini karşı karşıya getirdi.

Paris Emniyet Müdürlüğü’ne göre, “bugün saat 14.00’te République Meydanı’nda, önceden bildirilmeyen bir toplanma çağrısı sosyal medyada yayıldı.”

Maskeli genç gruplar bazı iş yerlerine saldırarak buraları yağmaladı.

Cumartesi günü Marsilya’da 30 bin yağmacı

Cumartesi yaşanan şiddet olaylarına ilişkin son veriler ürkütücü boyutta.

Sadece cumartesi günü için, Bouches-du-Rhône valiliği 30 binin üzerinde yağmacı tespit etti. Bu çarpıcı rakam, polis ve yargı meseleleriyle ilgilenen uzmanları bile şaşkına çevirdi.

 

Kaynak: tr.euronews.com

-Avrupa - 11:41 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.