Soros’a kendi ülkesinde yasak
Macar asıllı ABD’li iş adamı George Soros bundan böyle Macaristan’daki sivil toplum kuruluşlarıyla çalışamayacak.
Macaristan parlamentosu yabancı kurumlardan mali yardım alan sivil toplum örgütlerine düzenleme getiren yasayı kabul etti. Yeni yasa Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın ünlü para spekülatörü George Soros ile arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklanıyor.
Bu yasayla birlikte Macar asıllı olan Soros’un, kendi memleketinde herhangi bir faaliyet yapma imkanı kalmadı. Soros’un Açık Toplum Vakıfları bazı sivil toplum kuruluşlarını destekliyor.
Bu kuruluşlar arasında insan haklarını destekleyen Macaristan Helsinki Komisyonu’yla yolsuzlukları takip eden Uluslararası Şeffaflık Örgütü de var. Macaristan hükümeti bu grupları yabancı ajanlar olarak algılıyor.
1992 yılında İngiliz Sterlini’ne yatırdığı paradan 1 milyar dolar kâr elde etmesiyle ünlenen 85 yaşındaki milyarder ABD Başkanlık yarışında mücadele eden Hillary Clinton’ının da kampanyasını destekliyordu. Soros’un dünyanın ekonomik durumundan endişe ettiği için güvenli liman olarak gördüğü altına yatırım yaptığı ifade ediliyor.
SÖZCÜ
-
Putin, 19-20 Mayıs tarihlerinde Çin’e resmi ziyaret gerçekleştirecek
-
Emekli maaşları ve Kurban Bayramı ikramiyeleri ödeme takvimi açıklandı
-
İsrail ve Lübnan arasındaki ateşkes 45 gün daha uzatıldı
-
Irak’ta yeni dönem: Ali ez-Zeydi, Sudani’den başbakanlık görevini devraldı
-
Doç. Dr. Çağlar Erbek: Köklenmiş Modernlik Manifestosu
-
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Bir seçim kaybedersem bir dakika daha durmam
